MHP'li Öztürk'ten Filistin değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

MHPli Öztürkten Filistin değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 12:47

MHP'li Öztürk'ten Filistin değerlendirmesi

Haberin Devamı

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Filistin'de yaşanan olaylara karşı dünyanın sessiz kalmasının üzüntü verici bir durum olduğunu ifade ederek, ülkenin kendi kaderine terk edilmesine Türk halkının izin vermeyeceğini söyledi.

İsrail'in Filistin üzerindeki baskılarının gün geçtikçe artmasına tepki gösteren MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Filistin halkının zulüm ve işkencelere uğradığını, dünyanın buna sessiz kaldığını dile getirdi. Müslüman olmayanların ilgilendiği tek konunun İsrail'in güvenliği olduğunu öne süren Öztürk, "ABD'nin İsrail'e her yönden yardım ve desteğini sürdürmesi, Filistin halkının direncini kırıp, ağır yıldırma politikaları uygulanmasına sebep olmaktadır. Filistin halkının 19'uncu yüzyılda başlayan yabancılara kendi ülke topraklarını satma hevesleri, 20'nci yüzyılda da kendi ülkelerinin işgalini hazırlatacak kadar ağır bir tabloya dönüşmüştür. Bunu fırsat bilen İsrail ise arkasına ABD desteğini alarak ve Filistinlilere yaşam hakkı tanımamak üzere sayısız katliam ve baskıcı tutumla müslümanların haklarını gasp etme yoluna gitmiştir" diye konuştu.

MHP'li Öztürk Filistin halkının kendi kaderine terk edilmek istendiğini ileri sürerek, "Filistin halkına Türkiye'nin yapmak istediği destek ve yardımlar, İsrail'in ambargosuna maruz kalarak sınırlandırılmaktadır. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum kuruluşlarının ilgisiz ve yetersiz kalışlarıyla Filistin kendi kaderine terk edilmekte, İsrail'in yerleşim politikalarıyla sistematik olarak yahudileştirilmeye ve yutulmaya çalışılmış bir Müslüman ülke haline getirilmiştir. Dünyanın bu zulme tepki vermesi engellenmiş, Filistin halkı kendi içinde çaresiz ve desteksiz bırakılmaya çalışılmıştır. Gazze'deki insani durum ve Filistin'deki ağır tablo bir diplomasi utancıdır. Tüm barış teorilerini yerle bir eden İsrail-Filistin gerginliği uzun vadede devam eden büyük bir trajedidir. Dünyanın bu trajediye suskunluğu ise Filistinli Müslüman halkın gözyaşlarını ve sessiz acı çığlığını barındırmaktadır" diye konuştu. MHP'li Öztürk son olarak tüm Müslüman ülkelerin Filistin için bir olması gerektiğini ve Türk toplumunun Filistin için sesini yükseltmeye devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, "Filistin'in kendi kaderine terk edilmesine azla izin vermeyiz. Türk milleti buna asla müsaade etmez" dedi.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!