MHP'li Demirel: Bir rejim değişikliği olacak mı hep beraber göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

MHPli Demirel: Bir rejim değişikliği olacak mı hep beraber göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:15

MHP'li Demirel: Bir rejim değişikliği olacak mı hep beraber göreceğiz

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU, (DHA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin Türkiye'nin güçlü bir yürütme erki ile beraber  yönetim sisteminin dizayn edilmesi sonucunu getireceğini savundu. Demirel, "Biz bundan rahatsız olmuyoruz. Onların rahatsızlığı onları ilgilendirir. Ama bir rejim değişikliği olur mu hep beraber göreceğiz" dedi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelecek olan Demirel, sabah kahvaltısında partililerle buluştu. Kent merkezindeki bir kafede düzenlenen kahvaltıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşadığı engellemelere tepki göstererek, "Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil yetkisine haiz olmuş her kişinin şahsına yapılan hareket devlete yapılmış harekettir. Her bir Türk vatandaşının dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun Türkiye'ye aidiyet hisseden her vatandaşımıza yapılan hareketi de bir o kadar şiddetle kınıyoruz. O gün orada bacağından ısırılan, itilip kakılan pek çok vatandaşımız var, bakanlara yapılan hareket var. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılmıştır. MHP olaya şahıs olarak değil bütüncül olarak bakar. Türk milletine yapılan böyle bir hareketi şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.
Anayasa değişikliği referandumuna da değinen Demirel, şöyle konuştu:
"15 Temmuz felaketi Türkiye'de milletin olayları biraz daha net görmesine, birleşmesine, uzlaşmasına ve millet adına yapılan işlerin takdir edilmesine de vesile oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de Türkiye'nin güçlü bir yürütme erki ile beraber yönetim sisteminin dizayn edilmesi sonucunu getirecektir. Bundan rahatsız olanların niye olacağı, olmaya devam edeceği de aşikardır. Biz bundan rahatsız olmuyoruz. Onların rahatsızlığı onları ilgilendirir. Ama bir rejim değişikliği olur mu hep beraber göreceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!