MHP'de bazı teşkilatların kapatılması

Güncelleme Tarihi:

MHPde bazı teşkilatların kapatılması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:19

- Çorum'da MHP Uğurludağ İlçe Başkanı Kiday, parti genel merkezi tarafından bazı illerdeki parti teşkilatlarının kapatılmasına tepki olarak görevinden istifa etti

Haberin Devamı

ÇORUM (AA) - MHP Uğurludağ İlçe Başkanı Harun Kiday, parti genel merkezi tarafından bazı illerdeki parti teşkilatlarının kapatılmasına tepki olarak görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Kiday, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Çorum'un da bulunduğu birçok MHP il ve merkez ilçe teşkilatının partinin başkanlık divanı tarafından yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatıldığını, şerefli bir maziye sahip olan MHP'nin yapılanlara layık olmadığını belirtti.

MHP Uğurludağ İlçe Başkanlığı olarak partinin olağanüstü kurultaya gitmesinden yana olduklarını anlatan Kiday, "Bu gidişatın nedenlerinin araştırılması, ömründe MHP dışında hiçbir partiye oy vermemiş insanların sandığa dahi gitmeme düşüncelerini seslendirmelerinin ardından biz de Uğurludağ İlçe Teşkilatı olarak, tabanımızla yaptığımız istişareler neticesinde demokratik hakkımızı kullanarak olağanüstü kongre toplanması yönünde talepte bulunmaktayız. Görevden almalar ve usulsüz yeni atamalarla bir yere varılamayacağı, kimsenin düşüncesini ve davasını değiştirmeyeceği, bu haksızlıkların biz ülkücüleri birbirine düşüreceği aşikardır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Aralarında Çorum'un da bulunduğu birçok parti teşkilatının kapatıldığını, il başkanlarının görevden alındığını kaydeden Kiday, görevden almalara tepki olarak ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!