Mezitliler Anıtkabir’de Atatürk'ün huzuruna çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mezitliler Anıtkabir’de Atatürkün huzuruna çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 14:52

Mezitliler Anıtkabir’de Atatürk'ün huzuruna çıktı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Gençler, çocuklar ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlardan oluşan grup, ilk olarak meclis binasını ve bazı tarihi yerleri ziyaret etti. Zaman zaman duygulu anlar yaşayan 50 kişilik grup, Atatürk'ün yattığı yeri görmenin ve Kurtuluşu Savaşı'nın hangi şartlarda yaşandığına tanık olmanın deneyimini yaşadı.
Vatandaşların ziyaretlerini değerlendiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ''Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine çok sayıda insanımızı Anıtkabir’e götürmüştük. Yine çeşitli çevrelerden gelen yoğun talepler üzerine böyle bir olaya imza attık. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında olduğu gibi diğer özel günlerde de, imkânlarımız el verdiğince vatandaşlarımıza gezi düzenleyeceğiz. Mezitli halkımız daha iyilerini hak ediyor. Anıtkabir’i ziyaret edenler arasında ilk kez bu heyecanı yaşayanlar olmuş. Bunları duymak bizleri memnun etti" dedi.
Talepler doğrultusunda çeşitli geziler düzenlediklerini ifade eden Tarhan, ''Tarihi değerlerimizin ve ülkemizin güzelliklerinin Mezitli’de yaşayan halkımız tarafından görülmesi, farklı kültürlerin gözlemlenmesi açısından bu gezilere çok önem veriyoruz. Halkımız nereyi talep ederse oraya göndermeye çalışıyoruz. Çanakkale, Kapadokya, Gaziantep, Hatay gibi farklı yerlere gezilerimiz oldu. Mezitli ile o kentler arasında bir kültür köprüsü kurmak en büyük hedefimiz'' diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!