Mezitli Belediyesi çürüyen tesise talip

Güncelleme Tarihi:

Mezitli Belediyesi çürüyen tesise talip
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 13:49

MERSİN’de Mezitli İlçesi’nde 15 yıldır kullanılmayan, yaklaşık 37 dönümlük İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Eğitim Birliği Başkanlığı tesislerine Mezitli Belediyesi talip oldu.

Haberin Devamı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bir dizi inceleme ve temel atmak için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Mersin’e gelen Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ile konuyu görüştü. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde ayaküstü gerçekleşen görüşmede Tarhan, tesislerle ilgili bir dosyayı Bakan Elvan’a verdi. Tesislerin şu anki durumuyla ilgili fotoğrafları gören Elvan, bugüne kadar kendisine herhangi bir bilgi ulaştırılmadığını dile getirdi.

Başkan Tarhan, Baakan Elvan ile görüşmesinde, 36 bin 993 metrekare büyüklükteki arsa ve üzerinde bulunan 4 blok bina, sosyal tesis, kültür merkezi, personel binası, idari bina, trafo ve hidrofor binasının bulunduğu tesise talip olduklarını söyledi. Tarhan, tesisin geçtiğimiz yıllarda birkaç kez İçişleri Bakanlığı tarafından ihale çıkartıldığını belirterek, "Tesisin şu anki içler acısı durumunu Sayın Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan’a anlattım. O da durum karşısında şaşırdı. Tesisler 15 yıldır kullanılmadığı için adeta çürümeye terk edilmiş durumdadır. Belediye olarak burasının bize ya kiraya verilmesini ya da satılmasını talep ettik. Sayın Başbakan Yardımcısı konu ile ilgilenerek, gerekenin yapılacağını söyledi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!