Mezarlık bombasına belediyeden 13 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Mezarlık bombasına belediyeden 13 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:26

AK Parti’nin önceki gün yapılan MYK toplantısının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in Diyarbakır’ın Bismil ilçesi yakınlarındaki aile kabristanına patlayıcı yerleştirilmesi de konuşuldu.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın bu eylemiyle ilgili olarak gözaltına alınan 13 kişinin direkt ve dolaylı biçimde Bismil Belediyesi’yle bağı olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanlardan 2’sinin belediye encümeni, 3’ünün yapı işleri çalışanı, diğerlerinin ise yüklenici firma çalışanları olduğu ifade edildi. Eker, mezarlıkta 8 varil ve kilometrelerce kablo ile kurulan bombalı düzenekte 200 kiloluk patlayıcı olduğunu anlattı. Bomba düzeneğini kuranlara ait iki parmak izi bulunduğunu, bu kişilerin aramasının ise sürdüğü belirtildi. Eker, “Mezarlıktaki çalışmalar, bayramdan 5 gün önce başlamış. Akrabalarımdan, eşi bir yıl önce vefat eden biri, mezarlığa gitmek istemiş. ‘Mezarlık kapalı belediyenin yol çalışması var’ diye geri çevirmişler. Ondan 4 gün sonra bomba düzeneği ortaya çıkartıldı. Yolun 15 santim altına gömülen kablolar fark edilmezken, tarlalar üzerinden daha yüzeye konulan kablolar fark ediliyor. Her bayram aile kabristanına en az 100 kişi gelir. Herkesin ölümüne neden olacak plan yapılmış.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!