Meyve suyumuz kaliteli çıktı

Güncelleme Tarihi:

Meyve suyumuz kaliteli çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2008 00:00

Leonardo Da Vinci "Hayat Boyu Öğrenme" programı dahilinde meyve suyu işleme teknolojilerinin kalite güvence uygulamalarının Avrupa ve Türkiye açısından karşılaştırılması amaçlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Proje başkanlığını Prof. Aziz Ekşi, proje koordinatörlüğünü Prof. Dr. Kamuran Ayhan ve Doç. Dr. Kezban Candoğan’ın yürüttüğü proje ile hedef meyve suyu tüketimini arttırmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek.

AVRUPA’DAN FARKIMIZ YOK Meyve suyu üretiminde Avrupa ile hiçbir farkımızın olmadığını, ülkemizde gereken steril ortamların sağlandığını, üretim için son teknolojilerin bile Türkiye’de mevcut olduğunu hatırlatan Ekşi "Ülkemizde son 4 yıldır meyve suyu tüketiminde bir yıl öncesinin 2 katı kadar artış medana gelmiştir. Bunda değişik tasarımların etkisi büyüktür. Bize düşen görev ise halkı bu konuda bilinçlendirip mevcut önyargıları ortadan kaldırmaktır" dedi.

HİÇBİR KATKI MADDESİ YOK Proje koordinatörü Prof. Dr. Kamuran Ayhan ise meyve sularının koruyucu madde içermediğini eğer koruyucu madde içerseydi açıldıktan sonra da bozulabileceğini söyledi. Ayhan "Meyve suyunda sağlığa zararlı hiç bir katkı maddesi yoktur. Halkımız gönül rahatlığıyla meyve sularını tüketebilir" dedi. Doç.Dr. Kezban Candoğan ise "Halkımızda sağlıklı beslenme bilincini geliştirmeliyiz.Bu sayede meyve suyu tüketimindeki artışta istenilen sonuca varabiliriz" dedi.

Çalışmalarını Alliance Miguel Hernandez üniversitesiyle ortaklaşa yürüttüklerini söyleyen katılımcı Endam Özkan, Ezgi Yılmaz, Burcu Er, Seçil Över ve Öznur Hızarcı 2 aydır İspanya’da olduklarını meyve suyu üretiminde yurtdışı ile Türkiye arasında hiçbir farkın olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!