Mesut Yılmaz’dan kardeşine ’sanat’ desteği

Güncelleme Tarihi:

Mesut Yılmaz’dan kardeşine ’sanat’ desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

ANAP eski Genel Başkanı ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, kardeşi Nilüfer Yılmaz’a ortağı olduğu sanat galerisinin açılışına katılarak destek verdi. Resimlerle çok yakından ilgilenemediğini belirten Yılmaz; ancak "klasik ressamları" sevdiğini söyledi.

Nilüfer Yılmaz ve ressam Bahadır Gökay, Pekkan Kültür ve Sanat Merkezi Erenus Sanat Galerisi’ni Ankaralı sanatseverlerin hizmetine sundu. Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’ın Boğaziçi Üniversitesi Pazarlama ve Yöneticilik bölümünden sınıf arkadaşı olan Nilüfer Yılmaz, galeride 20’şer günlük sergiler gerçekleştireceklerini dile getirerek, "Belli bir standardın üstünde resimleri sergileyeceğiz" dedi.

Resime olan ilgisinin Boğaziçi Üniversitesi yıllarında başladığını ve Paris’te yaşadığı dönemde ilerlediğini kaydeden Yılmaz, emekli olduktan sonra da arttığını kaydetti. Yılmaz, asıl işinin reklamcılık olduğunu vurgulayarak, ANAP’ın kuruluşu 1983’den beri de partinin reklam ve propaganda çalışmalarını yaptığını belirtti.

Ankara’nın yeni sanat mekanında Habip Aydoğdu, Ali Candaş, Mahir Güven, Ali Kotan ve Mehmet Özer’in resimlerinden oluşan karma sergi 26 Ekim’e kadar sanatseverlerin ilgisine sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!