Mesnevi ve Pedagoji tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Mesnevi ve Pedagoji tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 10:10

Mesnevi ve Pedagoji tartışıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Üniversitesi tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının, fikir ve düşünce yapısının ele alındığı 'Mesnevi ve Pedagoji' başlıklı konferans düzenlendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan'ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  
Mesnevi'nin bir ahlak ve pedagoji kitabı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Doğan, Mesnevi kitabı ve pedagoji kavramı hakkında bilgiler verdi. Mevlana'nın ilahi bir kaynaktan beslendiğini belirten Doğan, "Mevlana, 'gök kubbe evim insanlık ailem' sözüyle insanlığın bir mertebe olduğunu ifade etmiştir. Günümüze kadar birçok dile çevrilen Mesnevi, bir evrensel değerler hazinesidir. Mevlana'yı ve Mesnevi'yi iyi anlamalı, iyi anlamlandırmalıyız. Mevlana mutasavvıftır. Her mutasavvıf aynı zamanda bir terbiyeci bir eğitimcidir. Mevlana'nın eğitimle ilgili fikirleri, dünya görüşü ve insana bakış tarzı üzerine şekillenir. Mevlana'nın kullandığı eğitim metodu bugünkü çağdaş eğitim kuramlarından 'daimicilik' metoduyla örtüşmektedir" dedi.
Mesnevi kitabında yer alan kıssalardan örnekler sunan Doğan, konferans sonunda 'Mesnevi'den Pedagojik Telkinler' adlı kitabını katılımcılar için imzaladı.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!