Meslek kurslarını bitirenlere belgeleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Meslek kurslarını bitirenlere belgeleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 13:24

Meslek kurslarını bitirenlere belgeleri verildi

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi operasyonu kapsamında gerçekleştirilen 'Hep Birlikte Daha Güzel Yarınlara' projesinde açılan meslek kurslarını bitirenlere belgeleri verildi.
Törene Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Halk Eğitim Sanat Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Çilkara, roman vatandaşların istihdamına yönelik açılan 4 farklı kursa 54 kişi katıldığını ve 40'ının belge almaya hak kazandığını söyledi.
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, "Romanlar 1934 yılında çıkarılan yasayla ötekileştirildi ve isyancı gruplarla aynı kefede anıldı. Bu ayrımcılık 2006 yılında çıkarılın yasayla ortadan kaldırıldı.  Bugün bu programda da görüyorum devlet burada ve romanların yanındadır. Hepimiz biriz, kardeşiz" dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da "Şu anda 70 konutun teslimini gerçekleştirdik ve 100 konutluk bir proje için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından cevap bekliyoruz. Sizler bu ülkenin ve Bolu’nun bir parçasısınız. Sizleri daha sağlıklı mekânlarda barındırmak için çalışmalar yaptığımızı unutmayınız" diye konuştu.
Konuşmaların kursiyerlere belgeleri verildi.
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!