Meslek garantili güzellik kurslarına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Meslek garantili güzellik kurslarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 14:26

Meslek garantili güzellik kurslarına büyük ilgi

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA’da faaliyet gösteren Essplus Akademi tarafından açılan güzellik kursları büyük ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimler verilen akademinin kursiyerleri arasında dünyanın farklı ülkelerinden insanlar da bulunuyor.

Kursiyerlerin verdikleri sertifika sayesinde kendi işyerini açabildikleri belirten Essplus Akademi Kurucu Ortağı Gülin Çifçi, Türkiye’de bu kursları veren çok az sayıda kurum olduğuna işaret etti. Farklı ülkelerden ve illerden kursiyerleri ağırladıklarını açıklayan Gülin Çifçi, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın onay verdiği, alanında uzman kadrolarımız ile eğitimlerimizi yürütüyoruz. Bu sektörde çalışmak veya kendisini geliştirmek isteyenler kurslarımıza ilgi gösteriyor. Özellikle estetisyenlik, kalıcı ve profesyonel makyaj kursu ile manikür-pedikür ve masaj kurslarımız yoğun talep alıyor. Sertifikasını alan kursiyerlerimiz isterlerse kendilerine işyeri açabiliyor; isterlerse kalifiye eleman olarak bu alanda iş bulabiliyor” dedi.

Düzenledikleri eğitimlere sektörde iş bulmak için gelenlerin yanı sıra kendi bakımlarını bilinçli olarak yapmak isteyenlerin de geldiğine işaret eden Çifçi, “Güzellik ve bakım konusunda kadınlarımız çok daha hassas oluyor. Bu anlamda uygulanan makyaj ve güzellik işlemlerinin ne olduğunu öğrenmek ve bilinçlenmek için eğitim almak istiyorlar. Eğitimlerimiz 1 ile 6 ay arasında sürüyor ve eğitimlerin her aşamasında kursiyerlerimize teorik ve pratik bilgiler bire bir aktarılıyor” diye konuştu.

HEMEN İŞ BULUYORLAR

Yaklaşık 2 yıldır eğitimler düzenlediklerini söyleyen Çifçi, bugüne kadar 200’ün üzerinde mezun verdiklerini açıkladı. Kursiyerlerin genel anlamda üniversite mezunu olduklarının altını çizen Çifçi, “Kurslarımıza katılanların yüzde 60’ı üniversite mezunu. Farklı alanlarda diploma almış olmasına rağmen bu sektörü tercih eden ve kendisini geliştirmek isteyenler de oluyor. Kurslarımızı başarı ile tamamladıktan sonra sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizle iletişimimiz devam ediyor. Yaklaşık 200 mezunumuz oldu. Bir kısmı zaten kendi işini yapıyordu, şimdi çok daha nitelikli olarak yapmaya devam ediyorlar. Eğitimlerin ardından kendi işyerini açan kursiyerlerimiz oldu. Bazıları da uzman personel olarak işe başladı. Sektörün gerçek anlamda kalifiye personele ihtiyacı var. Bizler de Essplus Akademi olarak bu alanda en iyi eğitimleri vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!