Mescier: Eskipazar OSB için bütçe çıkma durumu var

Güncelleme Tarihi:

Mescier: Eskipazar OSB için bütçe çıkma durumu var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 15:01

Mescier: Eskipazar OSB için bütçe çıkma durumu var

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA) - KARABÜK Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak, "Bu yılın yatırım programı bütçesi alınmadı ama alınması için hala çaba sarf ediliyor. Sanayi Bakanımızla görüşüldü, Kalkınma Bakanımıza konu arz edildi. Bütçenin 1 ay içerisinde çıkma durumu var" dedi.

Karabük Ticaret Odası Başkanı Mehmet Mescier, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi'nin bu yıl yatırım programına alınmadığını, ancak alınması için hala çaba sarf ettiklerini söyledi. Görüşmelerin devam ettiğini belirten Mescier, "Sanayi Bakanımızla görüşüldü, Kalkınma Bakanımıza konu arz edildi. Bütçenin 1 ay içerisinde çıkma durumu var. Eğer bu işlem tamamlanırsa hemen kamulaştırmalara başlayıp oradaki parselasyonu yapıp yatırımcı avına çıkacağız. Yenice'de yapılacak Orman ve Orman Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi var. Bunda da bir yol alındı. Bir arsa tespiti yapıldı. Tabii biraz daha yol kat edilmesi lazım. Ortada bir şeyler var ama birazcık daha ete kemiğe büründürmek lazım bunları. Ham maddenin olduğu yere fabrikanın gelmesi çok kolay. Eğer Yenice'yi bir şekilde Organize Sanayi Bölgesi şekline getirirsek oraya yatırımcı bulmakta çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. Çünkü Yenice'nin ormanı Bursa'ya, İstanbul'a gidiyor. İç Anadolu'daki birçok fabrika Yenice'den ağaç alıyor. Çok büyük orman rezervimiz olmasına rağmen burada işlemiyoruz, kesiyoruz ve gönderiyoruz. Eğer orada bu yapıyı bir şekilde oluşturabilirsek ciddi yatırımların Karabük'e ve Yenice'ye gelmesi çok büyük olasılık. Bununla ilgili biz bu işin takipçisiyiz" diye konuştu.

Filyos Limanın alt yapısının yapımına başlanıldığına dikkat çeken Mescier, "Karabük'e en yakın ve en büyük liman olacak. Bölgemize ve Kardemir'e faydası mutlaka olacaktır. Biz burada da Karabük'ü ne kadar fazla faydalandırabiliriz? Yani oraya yapılan yatırımların buraya ne katkısı olur? Buraya bir yatırım getirtebilir miyiz? Bunlarla ilgili çalışma yapacağız. Belki orada yapılan serbest bölge ya da depolama alanından Karabüklü firmalarımıza bir pay alabilir miyiz? Lojistik olarak onları rahatlatabilir miyiz? Bununla ilgili görüşmeler yapılacak mutlaka" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!