Mersinliler iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

Mersinliler iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 13:52

Mersinliler iftarda buluştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Ramazan etkinliklerinin birinci günü Ulu Cami Meydanı'nda ilk iftarın açılması ile başladı.
İftar yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, MHP Mersin İl Başkan Vekili Çağrı Ünel, il yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kurulan binlerce kişilik iftar sofrası ile vatandaşlara on bir ayın sultanı Ramazan’ın birliktelik duygusunu yaşatan Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Parkı'nda kurulan Feshane alanında düzenlediği etkinliklerle de Mersinlilerin Ramazan coşkusu yaşamasını sağladı. Kurulan iftar sofralarında vatandaşlar dualar eşliğinde ezanın okunması ile beraber oruçlarını açtı. Yapılan Kuran-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile Ramazan ayının huzur ve bereketini aynı sofrada paylaşan vatandaşlar, birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarını açmanın mutluğunu yaşadı. Grup Rahmet iftar öncesi ve sonrasında ilahilerini seslendirirken, semazenlerin gösterisi de vatandaşlara huzur dolu bir akşam yaşattı.
Açılan oruçların ardından konuşan Kocamaz, "Ramazanınız mübarek olsun. İnşallah bu Ramazan ve her Ramazan tutuğumuz oruçlar, yaptığımız ibadetler insanlığın felahına vesile olur. Bugün dünyanın birçok yerinde insanlar mezalim altında inim inim inliyor. Dualarımızla inşallah bu mezalimlerin son bulması da gerçekleşir. Özellikle 2 gündür Kudüs ve çevresinde Müslümanlara yapılan o zulüm, o katliam kesinlikle insanım diyen hiç kimsenin kabul edemeyeceği olaylardır. Mini mini yavruların biber gazıyla zehirlenmesi, küçücük çocukların kurşuna dizilmesi, 60 küsur insanın hayatını kaybetmesi bir insanlık dramıdır, bir insanlık suçudur" dedi
İftar programının ardından Atatürk Parkı’nda kurulan Feshane alanını ziyaret eden Mersinliler birbirinden renkli aktivitelerin yer aldığı alanda aileleri ile birlikte keyifli bir Ramazan akşamı yaşadı. Ramazan ayı boyunca sürecek olan etkinliklerin ilk gününde Mersinliler, iftardan sahura kadar farklı etkinliklerle dolu dolu bir akşam yaşadı. Feshane evlerinde çocuklar için oluşturulan oyun alanlarında minikler doyasıya eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!