Mersinli işadamına Kanada'da onur ödülü

Güncelleme Tarihi:

Mersinli işadamına Kanadada onur ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 12:58

Mersinli işadamına Kanada'da onur ödülü

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA)-  MERSİN merkezli Arbel Grubu’nun CEO’su Hüseyin Arslan’a, Kanada’ya yaptığı yatırımlar nedeni ile yabancılara verilen en yüksek eyalet nişanı ödülü Saskatchewan Eyaleti Başbakanı Brad Wall tarafından verildi.
Ödül töreni, Saskatchewan Eyalet Sarayı’nda gerekleşti. Bakanlar ve milletvekillerinin hazır olduğu törende konuşan Başbakan Wall, Arslan’ın dünyanın en büyük bakliyat işleme tesislerinden birini kurduğunu ve Saskatchewan tarımının dönüşümünde kilit rol oynadığını söyledi.
Saskatchewan'da 450'den fazla çalışanı bulunan, binlerce il çiftçisine de yeni pazarlar açan şirketin eyaletlerine katkısına değinen Wall, Arbel grubuna ait AGT Foods And Ingredients şirketinin yatırımlarından sonra bakliyatın Saskatchewan'da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir sektörü temsil ettiğini, eyaletin dünyanın önde gelen mercimek, bezelye ve nohut üreticilerinden biri haline geldiğini ifade etti.
Şirketin Saskatchewan'da sürdürülebilir tarım ve işleme sanayinin oluşturulması için çok önemli olduğunu kaydeden Wall, eyaletin ekonomisine, kültürüne ve toplumsal gelişmelerine katkı yapan kişilere verilen onur ödülünü Arslan’a vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Arbel Grup CEO’su Hüseyin Arslan yaptığı konuşmada, ödülü almaktan mutlu olduğunu, ülkeler arası ekonomik ve siyasi köprü olmaktan onur duyduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!