Mersinli firmalar Ekonomi Bakanlığı desteklerini öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Mersinli firmalar Ekonomi Bakanlığı desteklerini öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2017 14:13

Mersinli firmalar Ekonomi Bakanlığı desteklerini öğrendi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de faaliyet yürüten işletmeler, Ekonomi Bakanlığı desteklerinin detaylarını öğrenip Bakanlık yetkilileri ile sorunlarını paylaştı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen toplantıda firmaların sorunlarını dinleyen yetkililer, aldıkları notlar çerçevesinde hazırlayacakları raporları Bakanlığa sunup çözüm arayacak.
MTSO ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri işbirliğinde gerçekleştirilen 'Ekonomi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu, Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Hacim Selahettin Kosaoğlu, İhracat Genel Müdür Yardımcısı Zergül Özbilgiç, Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tan ve Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Ekizoğlu, bakanlık destekleri hakkında bilgi aktardı.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini ifade ederek, ''İş dünyası olarak pes etmedik, ürettik, ihracata devam ettik. Artık, ülke ekonomisi olarak daha katma değerli, daha yüksek teknolojili ve daha çok ihracat odaklı bir büyüme hikayesi yazmak zorundayız. Bu, bizim sadece zenginliğimiz değil, aynı zamanda toplumsal huzur meselemizdir. Toplantı vesilesiyle Mersinli firmaların desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını bekliyoruz. Çünkü bu ülkenin gerçek gücü girişimcisidir. Devletimiz girişimcimizin yanındadır'' dedi.
Nisan ayından itibaren yeni bir uygulamamaya başladıklarını belirten Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Soylu ise, ''Mersin'de 5 grup halinde 50 firma ziyaretini tamamladık. Burada gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde firmalarınızın desteklerimizden yararlandıklarını, bakanlığımız ile ilgili şikayetlerin de oldukça sınırlı olduğunu gördük. Böylece Mersin'in dinamizminin nereden geldiğini daha iyi anlamış olduk'' diye konuştu.
Toplantı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!