Mersin’in geleceği tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin’in geleceği tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 15:46

Mersin’in geleceği tartışılıyor

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Gelecekte Mersin 2.0, Stratejik Bakış Toplantısı" adlı etkinlikte kentin değerlerinin markalaştırılması konusu tartışıldı.
Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi’ndeki toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kentin hem tarihi hem kültürel bir çok değere sahip olduğunu anlattı. Kocamaz, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Mersin’in önünü açmak için bu kadar paydaşın bir araya gelip, fikir üretmesi çok önemli. Mersin’e ‘yeryüzü cenneti’ diyoruz. Mersin tarih boyunca stratejik bir merkez olarak insanlık tarihi ile yaşıt bir kent. Mersin çok fazla değere sahiptir. Bu değerlerin içinden birisini alıp öne çıkarmak da çok zor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmışız. Bin küsur yıldır burası bir Türk medeniyeti. Bugünkü Mersin’i tanıtmak istiyorsak, bugünkü Mersin ile özdeşleştirmek zorundayız."
Kocamaz, Mersin’i bir cazibe kenti haline getirebilmek için kültürel, sportif ve sosyal projelere imza attıklarını kaydetti.
Toplantılar sonunda 'Mersin Geleceğe Gidiyor' raporu yayınlanacak. Tüm kesimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, ilçe belediye başkanlarının, muhtarların katılımıyla geniş bir tanıtım çalışması yapılacak.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!