Mersin'den Kıbrıs'a gitmek isteyen 100 Suriyeli sığınmacı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Mersinden Kıbrısa gitmek isteyen 100 Suriyeli sığınmacı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 08:30

Mersin'den Kıbrıs'a gitmek isteyen 100 Suriyeli sığınmacı yakalandı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde bir balıkçı teknesi ile yasa dışı yoldan Güney Kıbrıs Rum tarafına geçmek isteyen 60'ı çocuk 100 Suriyeli sığınmacı, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından denizin 5 mil açığında yakalandı.
Alınan istihbarat sonucu yaklaşık 6 aydır takip edilen bir balıkçı teknesinin gece saatlerinde insan kaçakçılığında kullanılacağı bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri, harekete geçti.
20 KİŞİLİK TEKNEDE 100 KİŞİ
Denizin 5 mil açığında tekneyi durduran Sahil Güvenlik ekibi, 20 kişilik teknede 60'ı çocuk 100 Suriyeli sığınmacıyla karşılaştı. Olası facianın önüne geçen Sahil Güvenlik ekibi, mültecileri Erdemli Balıkçı Barınağına getirerek, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Sağlık kontrolünden geçirilmeleri ardından Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Suriyeli mülteciler, daha sonra Merin Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürüldü. Teknenin kime ait olduğu henüz açıklanmazken, tekneyi Suriyeli mültecilerin kullandığı ve Güney Kıbrıs Rum tarafına gitmek için yola çıktıkları belirlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!