Mersin'de Türk ve Suriyeli çocuklar kaynaştı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Türk ve Suriyeli çocuklar kaynaştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:08

Mersin'de Türk ve Suriyeli çocuklar kaynaştı

Haberin Devamı

MERSİN'de düzenlenen Eğitim Yaratıcı Drama ve şarkılarla Davranış Kazandırma Projesi kapsamında Suriyeli ve Türk öğrencilerin birbirlerine adapte olmaları sağlandı.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe Türk ve Suriyeli anaokulu öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı. Fatih İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilerinden oluşan 20 kişilik ekip, 3 aylık çalışma sonucu bir dans gösterisi hazırladı. 10'u Türk 10'u Suriyeli olan öğrencilerden oluşan ekibi kapsayan projede, öğrencilerin birbirlerine adapte olması, birbirlerini anlamaları ve davranış kazandırma amaçlandı. Sahnede el ele tutuşarak birlikteliği simgeleyen koreografiler sergileyen öğrenciler dansları ile katılımcılardan alkış aldı. Kostümleri ve dansları beğeni toplayan öğrenciler dans ederek birbirlerini anlamanın mutluluğunu yaşadı.
Projenin Koordinatörü Hüsnü Karabulut, amaçlarına ulaştıklarını ifade ederek, "Bu gün projemizi uygulamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öncesi eğitime önem vermeyen ülkeler, insan kaynakları potansiyelinin yok olmasına neden olurlar. Ülkelerinin zenginleşmesinin önüne geçmiş olurlar. Biz bu projede okul öncesi eğitim vererek çocuklarımızın davranış bozukluğu yaşamaması ve istikballerinin açık olmasına katkı sağladık. Öğrencilerimiz de bu projede birlikte yer alarak birbirlerini anlamayı öğrendi. Artık söz çocuklarda" dedi.
Yaklaşık 1 saatlik dans gösterisi sunan öğrenciler alkışlar eşliğinde sahneden ayrıldı.

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!