Mersin'de 'toplumsal cinsiyet' tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde toplumsal cinsiyet tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 11:14

Mersin'de 'toplumsal cinsiyet' tartışıldı

Haberin Devamı


MERSİN'de, 'Ülkem İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum' projesi kapsamında düzenlenen seminerde topluma kadına bakışı ve toplumsal cinsiyet konusu masaya yatırıldı.
'Koç Grubu Ülkem İçin Projesi' kapsamında gerçekleştirilen seminere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Proje Elçisi Reşit Can, muhtarlar, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde, Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı Toplumsal Cinsiyet Projesi Eğitim ve Proje Danışmanı Asuman Dener, toplumsal cinsiyeti her yönü ile ele aldı.
Merhum Mustafa Koç'un önderliğinde başlayan ve iki yıldır çalışma yaptıklarını ifade eden Dener, "Hem kadınların hem erkeğin toplumda eşit haklarla hayatlarını sürdürmeleri için adımlar atıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını ilişkilerime ve gündelik yaşamıma taşıyarak eşitlikçi bir ortamın oluşumuna bireysel seviyede nasıl katkı sağlayabilirim sorusuna cevap verecek içerikler sunuldu" dedi.
Kadın Dostu Belediye Sözleşmesi'ni imzalayan Başkan Tarhan ise, gençlik yıllarından buyana eşit işe eşit ücret geleneğini savunduğunu belirterek, "Ancak Belediye Başkanı olduktan sonra aynı işi yapan kadınlara küçükte olsa daha fazla maaş veriyoruz. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır. Mezitli Belediyesi'ni 'Kadın Dostu Belediye' yaptık. Kadına gereken değeri vererek aslında dünyaya verilen en büyük yardımı yapmış oluyoruz. Ülkemiz, içinde bulunduğu zor dönemden yine kadınların sahip çıkmasıyla kurtulacaktır" dedi.
Ödüllü proje olan Kadın Üretici Pazarı'ndan da bahseden Tarhan, kadın cinayetlerinin son bulması temennisinde de bulundu.


MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!