Mersin’de sinekle mücadele devem ediyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de sinekle mücadele devem ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 11:52

Mersin’de sinekle mücadele devem ediyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi sivrisinek ve uçkun mücadelesi kapsamında gece ilaçlamalarına başladı.
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince güneşin batmasına yakın saatlerde başlayan ilaçlama çalışmalarında cadde ve ara sokakları dâhil olmak üzere kentin tüm mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. İlçelerinin tüm noktalarında ilaçlama konusunda tek yetkili kurum olan Büyükşehir Belediyesi’nin ilaçlama ekipleri mahallelerdeki çalışmalarına devam ederken çalışmalar sırasında vatandaşlardan gelen şikâyetler de dikkate alınarak öncelikli bölgelerde ilaçlamalara ağırlık veriliyor.
Mersin il genelindeki rutin ve gece ilaçlamaları ile ilgili bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilaçlama hizmeti konusunun Mersin'de yaşayan vatandaşların en çok önemsediği ve Büyükşehir Belediyesine en çok teşekkür ettiği konulardan birisi olduğunu söyledi.
Belediye olarak vatandaşların evlerinde huzur içinde yaşamaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını ifade eden Kocamaz, “Mersinde sıcaklık değerleri üst seviyelere doğru çıkmaya başladı. Bizler de kentimizin içinde bulunduğumuz dönemden itibaren seyretmesi öngörülen hava sıcaklıklarını da göze alarak gece ilaçlaması hizmetini daha önce planladığımız zamandan daha önce başlattık" dedi.
İlaçlama hizmeti konusunda göreve geldikleri dönemden itibaren önemli bir yol kat ettiklerine ifade eden Kocamaz, “Görevde bulunduğumuz süre içinde ilaçlamada kullanılmak üzere araç ve araç üstü ekipmanlar aldık. Amacımız halkımızın bu konuda yaşadığı sıkıntıları tamamen gidermek. Yıl boyunca devam eden rutin ilaçlama çalışmalarımıza bugünden itibaren gece ilaçlamaları da katıldı. Bu konuda yoğun bir çalışma sürdürüyoruz" diye konuştu.
İl genelindeki 13 ilçede Coğrafi Bilgi Sistemi’nden yararlanılarak merkezde 38, Anamur’da 5, Aydıncık’ta 2, Bozyazı’da 4, Çamlıyayla’da 2, Erdemli’de 9, Gülnar’da 3, Mut’ta 4, Silifke’de 9 ve Tarsus’ta 14 olmak üzere toplam 90 araç ve araç üstü ekipman kullanılırken bu araçların içinde 72 ULV, 10 Pulvarizatör ve 8 Mistbloweryer alıyor.
Ekipleri tarafından devam ettirilen gece ilaçlama çalışmalarının Ekim ayının sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.          

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!