Mersin’de sağlık turizmi hedefi

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de sağlık turizmi hedefi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 15:18

Mersin’de sağlık turizmi hedefi

Haberin Devamı

MERSİN’de Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanı M.Ali Aydın başkanlığında sağlık turizmi değerlendirme toplantısı yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü'ndeki toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr.Aytekin Kemik, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Memnune Çamsarı, Mersin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdar Deniz, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Kaya, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu ile diğer ilgililer katıldı.
Toplantıda dünyada ve Türkiye’de sağlık turizminin durumu ve geleceğine ilişkin bir sunum yapan Daire Başkanı Aydın, Bakanlık olarak kamuda da sağlık turizminin önünü açacak çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Aydın şöyle devam etti:
"Mevzuat çalışmaları tamamlandıktan sonra kamu sağlık tesisleri açısından sağlık turizmi yasal bir altyapıya sahip olacak. Şu anda dünyada sağlık turizmi pastası 150 milyar dolara ulaşmış durumda ve her geçen gün büyüyen bir potansiyele sahip. Ülkemizin sağlık turizminden aldığı pay ise 1.5-2 milyar dolar civarında. Müthiş bir potansiyele sahip olmamıza karşın aldığımız pay maalesef çok küçük."
Uluslararası fuarlara Türkiye’nin potansiyelini tanıtmak için katıldıklarını ifade eden Aydın şunları söyledi:
"Amacımız potansiyelimizi tanıtarak aldığımız payı artırmak. Kamu olarak en büyük argümanımız biten ve yapımı devam eden şehir hastanelerimiz. Mersin bu açıdan şanslıdır. Çünkü ülkemizin ilk entegre Şehir hastanesi Mersin’de açıldı. Adana’da yapımı devam eden hastane önümüzdeki yıl hizmete girecek. Mersin ve Adana bölge olarak müthiş bir potansiyele sahip. Mersin ve Adana bölgesi 1.5 milyar insanın 1 ila 4 saatlik uçuş mesafesinde. Gerek sahili gerek yayları gerekse nitellikli hasta yatakları ile sağlık turizmi açısından çok önemli bir potansiyel. Fakat en büyük eksiğimiz tanıtım. Tanıtım eksiğinin yanı sıra hedef ülkelerin iyi belirlenmesi ve spesifik alanların ön plana çıkarılması gerekiyor."

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!