Mersin'de karakucak güreşleri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde karakucak güreşleri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 17:26

Mersin'de karakucak güreşleri yapıldı

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Karakucak Güreşleri ilgi ile izlendi..
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Soğucak Mahallesi Güreş Alanı’nda gerçekleştirilen güreşlerde 223 sporcu er meydanına çıktı. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde, 26 ile atrı 85 kilolar arasında yapılan müsabakada, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen birbirinden başarılı sporcular, birincilik kürsüsüne çıkabilmek için kıyasıya mücadele etti.
Çok sayıda güreşseverin izlediği etkinliğe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Metin Ercan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile mahalle muhtarları katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve şehitler için Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından başlayan müsabaka öncesinde bir konuşma yapan Başkan Tuna, ''Karakucak Güreşleri ile ata sporu olan güreşi genç nesillere sevdirmek ve Türk sporuna yetenekli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Minikler ve yıldızlar kategorilerinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde Türkiye’de ses getiren bir organizasyon haline geldi'' dedi.
Konuşmaların ardından minikler ve yıldızlar kategorilerinde mücadele eden sporcuların yanı sıra sporda engelin olmadığını gösteren Türkiye Beyaz Ay Derneği Mersin Şubesi’nin özel sporcuları da er meydanına çıkarak, hünerlerini sergiledi. Başkan Tuna madalyalarını takdim ettiği özel sporcuların gözlerindeki sevinç ve mutluluk ise görülmeye değerdi.;
Müsabakanın sonunda dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

MERSİN, (DHA)
İM (AP) (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!