Mersin’de kadınlardan TBMM raporuna tepki

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de kadınlardan TBMM raporuna tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 12:26

MERSİN’de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Komisyonu, TBMM ‘Boşanma Komisyonu Raporu’na tepki gösterdi. TMMOB’li kadınlar gerçekleştirdikleri ortak toplantıda boşanmaların bahane edilerek kadınların kazanılmış haklarının ellerinden alınmasının planlandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

TMMOB İKK Kadın Komisyonu, Mersin Makine Mühendisleri Odası’nda toplandı. TMMOB’li kadınlar adına konuşan Ayten Dolançay, "Ülkede her gün çocuk istismarı taciz, tecavüz, kadına yönelik şiddet konularıyla gündem oluşuyor. Bunları çözmek değil ısrarla tacize, tecavüze, kadına yönelik şiddete bu tür politikalarla destek veriliyor, adeta ‘siz uygulayın’, ‘siz devam edin’, ‘biz daha fazla arkanızdayız’ diyerek destek mesajları veriliyor" dedi.

Rapor maddelerini tek tek incelediklerini belirten Dolançay, "Şiddet gören kadınlara, tecavüze uğrayan kadınlara, destek olmak adı altında adeta öç alarak, tecavüzcüleri çağ dışı bir uygulama olan hadım etme uygulaması getirerek önlemeye çalışıyorlar. Şiddet gören kadınlar boşanma davası açtığında, arabuluculuk ve uzlaşma uygulamasını öneriyorlar. Boşanma zorlaştırılarak kadınlar şiddetle yaşamaya ikna edilmeye çalışılacak. Şiddet mağduru kadınların, mesai saatlerinde, karakollara başvurmasının önü kesilmek isteniyor.

Eşin ölümünde, kadının mal rejiminden kaynaklı yüzde 50 payı verilmemeye çalışılıyor. Aile danışmanlığına ‘dini’ ayar ile aileye yönelik psikolojik rehberlik ve danışmanlık hizmeti dini temele oturtulmak isteniyor. Erken yaşta evliliğe teşvik edilmek isteniyor" diye konuştu.

Toplantının son bölümünde TMMOB’de kadın örgütlenmesi üzerine yerelde ve bölgede ortak çalışmalar yapılarak güçlü bir TMMOB örgütlülüğüne katkı sağlama kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!