Mersin'de istihdam seferberliği toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde istihdam seferberliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 12:16

Mersin'de istihdam seferberliği toplantısı

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'milli istihdam seferberliği' kapsamında, Mersin Ticaret Borsası (MTB) tarafından düzenlenen meclis toplantısı Vali Özdemir Çakacak'ın katılımıyla yapıldı.
Toplantıda MTB Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Hüseyin Arslan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan, borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri, sanayici ve iş adamları hazır bulundu.
Vali Çakacak yaptığı konuşmada işsizliğin azaltılması ve ekonominin hareketlenmesine yönelik milli istihdam seferberliğine Mersin olarak, mevcut çalışanların en az yüzde 5 fazlası kadar istihdam sağlayarak katkıda bulumayı kararlaştırdıklarını söyledi. Vali Çakacak şöyle devam etti:
"Her işverenin gücü ölçüsünde istihdam sağlayarak bu seferberliğe katkı sunması gerekir. Bu sayede ekonomide önemli bir hareketlenme olacak, böylelikle ülkemizdeki sosyal barışa çok büyük katkı sunulacaktır. Mersin, 15 Temmuz gecesinde gösterdiği o milli ve dik duruşu, sanayicisi, iş insanı ve esnafıyla birlikte Milli İstihdam Seferberliğinde de sergileyecektir."
MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan da "Üyelerimizle birlikte Mersin’de istihdam oranının arttırılması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağız" diye konuştu. MTB Başkanı Abdullah Özdemir ise ülke ve il genelindeki işsizlik seviyesi rakamlarından bahsederek, sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğine dikkat çekti. Özdemir, şu görüşleri dile getirdi:
"Devletimiz tarafından sağlanan teşviklerle işverenin vergi ve sigorta yükü yüzde 37 oranında azaltılacak, işsiz vatandaşlarımızın da iş ve aş sahibi olması sağlanacaktır. Devletimizin büyük bir fedakarlık göstererek 12 milyar TL değerinde kaynak ayırdığı bu teşvik paketi sonrasında işverenler olarak bizler de taşın altına elimizi koyduğumuzda, kentimizdeki işsizlik oranı azalacak, sosyal barış güçlenecek, kayıt dışı istihdam azalacak ve ekonomik büyüme hızlanacak, en önemlisi de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecektir."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!