Mersin'de binlerce işsiz genç ve öğrenciler İş ve Kariyer Fuarı'na akın etti

Güncelleme Tarihi:

Mersinde binlerce işsiz genç ve öğrenciler İş ve Kariyer Fuarına akın etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 17:48

Mersin'de binlerce işsiz genç ve öğrenciler İş ve Kariyer Fuarı'na akın etti

Haberin Devamı

 


MERSİN Çalışma ve İş Kurumu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Mersin İş ve Kariyer Fuarı'na binlerce işsiz genç ve öğrenci akın etti. Fuarı karış karış gezerek iş formu doldurup CV bırakan gençler iş bulma ümidini yeşertirken, öğrenciler de staj yapabileceği bir yer ayarlayabilmek için fuar alanını doldurdu.
120'den fazla kurum ve kuruluşun stant açtığı Kongre Merkezi'ndeki fuara Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, İşkur İl Müdürü Mustafa Kutlu, il müdürleri, iş dünyası temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.
BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK ZORUNDAYIZ
Bütün coğrafyalarda Türkiye'ye, Türklere karşı büyük bir beklenti olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Avrupa'da yaşadığı anıları anlatarak, "Beklentileri karşılamak, ülkemizi güçlü ve büyük olması noktasında üstümüze düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Öğrenciyseniz en başarılı şekilde öğrenciliğinizi tamamlayıp ülkemizin yarınlarına katkı nasıl katkı verebileceğinizi, büyük bir güçle dünyadaki mazlumların umudu olabiliriz, bu kimliğe katkı sunabiliriz derdini taşımalıyız. Her şeyi zamanında, değerli ve güzel yaparak ülkemizi büyütmek zorundayız" dedi.
DÜNYADA 200 MİLYON İŞSİZ VAR
Dünyada 200 milyon insanın işsiz olduğunu belirten Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, öğrenci ve gençlere, "Bu gün sıralardasınız ama yarın iş gücü piyasasının içinde olacaksınız. Dünyada yaklaşık 200 milyon işsiz var. Gelecekte bu kitlenin içinde olmak istemiyorsanız, bu yaşlarda atacağınız adımlar çok önemli. İş gücü piyasasına girebilmek için işverenlerin aradığı nitelik ve vasıflara sahip olmak gerek. Bilgi ve deneyimlerinizi arttıracaksınız. Hedefinizi iyi belirleyin. Hangi meslek size uygun? İş gücü piyasası dürüst insan istiyor. Vasıflı ve net olacaksınız. Etik rekabeti ön plana çıkarın" diyerek tavsiyelerde bulundu.
15 BİNDEN FAZLA İŞ VAR
Gençleri İŞKUR'a davet eden Vali Özdemir Çakacak ise, "Bu yılın ilk 8 ayında 28 bin açık iş için, 12 bin 600 kişilik kısım karşılanmış. 12 bin 600 kişi işe yerleştirilmiş. Hala 15 binden fazla iş ihtiyacı bulunmaktadır işletmeler tarafından. Bu rakamları incelediğimizde, nitelikli iş gücü olmanın yanında, sadece beden işçilerine ihtiyaç olduğu da görülüyor. İş arayan insanlarımızı, gençlerimizi İŞKUR'a müracaat etmeye davet ediyoruz" diye konuştu. İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da, hedeflerinin kamuyonu bölgedeki iş olanaklarından haberdar etmek, öğrencilerin kariyer hedeflerine katkıda bulunmak ve işveren ile iş arayanları buluşturmak olduğunu söyledi.
UMUTSUZUM
Festivale iş bulmak için gelen ve atanamadığını kaydeden İş ve Meslek Danışmanı Tuğçehan Kaya şöyle konuştu:
"Atama bekliyorum, işsizim. Fuarda bir çok kurumu bir rada bulup bilgi alabiliyor, CV bırakabiliyor, en önemlisi insan kaynakları personelleri ile yüz yüze görüşme şansı bulabiliyorum. İş noktasında hiçbir firma kesin bir şey söylemiyor, 'Biz sizi arayacağız' durumuna geliyor görüşmeler. Her Türk genci gibi biraz umutsuzum. Fuarda da umut var gibi konuşuyorlar ama sonucun umutlu olacağını düşünmüyorum."
Fuarın açılış kurdelesi kesildikten sonra, 3 firmaya Vali Çakacak ve Bakan Yardımcısı Yegin tarafından 'İstihdamın Enleri' ödülleri takdim edildi. 2 gün sürecek fuarın ilk günü, protokol üyelerinin stant ziyaretleri ile devam etti.

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!