Mersin’de avukatlar stres attı

Güncelleme Tarihi:

Mersin’de avukatlar stres attı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2018 13:32

Mersin’de avukatlar stres attı

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Barosu tarafından düzenlenen geleneksel Avukatlar Günü Balosu’nda bir araya gelerek Avukatlar Günü’nü doyasıya eğlenerek kutladı.
Divan Otel’de düzenlenen Avukatlar Günü Balosu’na Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak, 1’nci İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Serdengeçti, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve çok sayıda avukat katıldı.
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Baro Ali Er, bu özel günde meslektaşlarıyla birlikte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Mersin Barosu’na kayıtlı yaklaşık 2000 avukatla birlikte avukatlık mesleğini icra etmenin onurunu ve gururunu yaşadığını belirten Er, "Öncelikle, bu vatanı, bu toprağı, bu bayrağı bizlere miras bırakan ecdadımız, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu topraklar için canını vermiş  tüm şehitlerimize, yine aynı şekilde bu kutsal mesleği icra etmiş ve ebedi hayata intikal etmiş tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Avukatlar, vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatı, bağımsız yargılamanın en büyük güvencesidir. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adaletten, adil yargılanmadan, hukuk devletinden söz edilemez. Adalet devletin temeli ise savunma da adaletin temelidir ve bunu sağlayan bağımsız avukatlardır" dedi.
Daha sonra gecede meslek hayatında 25, 30, 40, 50 ve 70 yılını dolduran avukatlara onur plaketleri Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Vali Su tarafından verildi.
Daha sonra pasta keserek devam eden kutlamada, avukatlar sanatçı Ahmet Mercan’ın seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!