Mersin'de Aşık Veysel türkülerle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Mersinde Aşık Veysel türkülerle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 10:58

Mersin'de Aşık Veysel türkülerle anıldı

Haberin Devamı

MERSİN’de ölümünün 43’ncü yılında halk ozanı Aşık Veysel, türkülerle anıldı.
Etkinlik Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi ve Sivri Alan Mersin Oluşumu’nun organizasyonu ile Cemevi'nde gerçekleşti. Etkinlikte Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede gülbeng okudu. Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, sanatçının geçmişten günümüze bıraktığı eserleri ile gönüllere taht kurduğunu belirterek, "Aşık Veysel, 7 yaşında gözü görmeyen aşık, kişileri, tabiatı, doğayı anlatırken her şeyi gönül gözüyle anlatıyordu. Şiir ve deyişleriyle halkın gönlünde taht kurdu. Aşık Veysel mezarında ışıklar içinde uyuyor. Bizden sonraki nesil de, 'Dostlar beni hatırlasın' şairini unutmayacak" dedi.
Mersin Sivri Alan Oluşumu Başkanı Turgay Altıner de, Aşık Veysel’in deyim, deyiş ve şiirlerin ile toplumun herkesimine hitap ettiğini ifade ederek, "Aşık Veysel’in dostlar beni hatırlasın sözünü burada gerçekleştirdik. Halk ozanlarımıza sahip çıkmalıyız. Biz sahip çıkmasak birileri bizim değerlerimize sahip çıkacaktır" diye konuştu.
Anma gecesinde daha sonra Erkan Çanakçı, Filiz Şatıroğlu, Haydar Özdemir, ve Erkan Toprak Aşık Veysel türkülerini seslendirdi.
Anma gecesi sanatçılara plaket verilmesiyle son buldu.

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ)(28.03.2016),(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!