Mersin ‘Yaşlı Dostu’ kent olacak

Güncelleme Tarihi:

Mersin ‘Yaşlı Dostu’ kent olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:53

Mersin ‘Yaşlı Dostu’ kent olacak

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kentin ‘Yaşlı Dostu Kent’ olması amacıyla, Dünya Sağlık Örgütü'nce kabul edilen 'Yaşlı Dostu Çevreler Programı’na katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dünya Sağlık Örgütü, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Yaşlı Dostu Kentler Sürdürebilirlik Toplantısı’ Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr.Pavel Ursu, Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç.Dr.Toker Ergüder, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, yaşlılara yönelik çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak kent yöneticilerinin asli görevlerinin başında gelmektedir. Bu görev bilinci ile yaşlılarımızın hayat kalitelerinin uluslararası standartlara uygun olması için bundan kısa bir zaman önce 18 Şubat’ta Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen Yaşlı Dostu Çevreler Programı’na katılmak için başvuruda bulunduk. Başvurumuzun olumlu olarak değerlendirilmesi neticesinde Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Mersin’i yaşlı dostu bir kent yapmak için çalışmalarımıza başlıyoruz"

Kocamaz, yaşlıların yaşamını kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar hakkında da  şunları söyledi: "Yaşlı vatandaşlarımızın kent içerisinde rahat dolaşabilmeleri için kaldırımlarımızı kaymaz nitelikte ve tekerlekli sandalyelere uygun genişlikte yeniden düzenliyoruz. Yaşlılarımızın kentin tüm alanlarına erişebilir özellikteki ulaşım ağımızdan ücretsiz olarak faydalanmasını sağlıyoruz. Özel dolmuş ve taksilerin denetimlerini düzenli olarak yaparak, vatandaşlarımızın bu araçları tercih etmeleri halinde sağlıklı bir ulaşım hizmetinden yararlanmalarına yardımcı oluyoruz. Yaya geçitlerini, trafik işaret ve işaretçilerini güçlü görseller ve sesli olarak yeniden dizayn ediyoruz."

Toplantıda daha sonra, Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç. Dr.Toker Ergüder ‘Sağlıklı Kentler Nasıldır?’ ve Prof. Dr. Kemal Görmez ‘Mersin’in Sosyal Doku Araştırması’ konulu sunum yaptı, ayrıca ‘Yaşlı Dostu Kent Nasıl Olmalı’ konulu panel düzenlendi.

MERSİN, (DHA)
ME(AŞ)(28.3.2016),(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!