Mersin ressamların elinde hayat buldu

Güncelleme Tarihi:

Mersin ressamların elinde hayat buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 14:18

Mersin ressamların elinde hayat buldu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3’ncü Uluslararası Ressamlar Buluşması kapsamında 19 ülkeden 40 ressamın eserlerinin yer aldığı 'Mersin Sembolleri' temalı resim sergisi açıldı.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen sergiyi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu da gezdi. Resimleri inceleyerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi alan Gubaroğlu, Mersin’i böylesine güzel resmettikleri için sanatçılara teşekkür etti.
Uluslararası Sanatkarlar ve Sanatçılar Derneği saymanı Abdurrahman Aytekin, proje hakkında bilgi vererek, "Her yıl yapmakta olduğumuz ve geleneksel hale getirdiğimiz Ressamlar Buluşması’nın 3’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin dış ülkelerde ve diğer şehirlerde kültürel açıdan daha iyi tanıtılmasına katkı sunmak genel amacımızdır. Bu anlamda etkinliğimize katkı sunan ve yükümüzü çeken Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından sanatseverler, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarının müzik dinletisi eşliğinde sergideki eserleri inceledi.
Daha sonra ise Gubaroğlu, sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgelerini verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!