Mersin, Ramazan ayına hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Mersin, Ramazan ayına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2018 12:13

Mersin, Ramazan ayına hazırlanıyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkları tamamlıyor.
Ramazan ayının coşkusunu Mersin'in genelinde yaşatmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklarını tamamladı. Atatürk Parkında kurulacak Ramazan etkinlik alanıyla iftardan sahura birçok Mersinli ağırlanacak. Konserler, gösteriler ve tiyatro oyunları gibi bir çok etkinliğin yer alacağı programda Zara, Turgay Başyayla, Ferhat Göçer, Sevcan Orhan, Hüseyin Kağıt, Ankaralı Coşkun, Ahmet Şafak, Yudum, Orhan Hakalmaz, Mümin Sarıkaya ve Mustafa Yıldızdoğan gibi pek çok sanatçı Mersinlilerle buluşacak.
İftar sofralarında Mersinlileri bir araya getirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklar kapsamında sıcacık çeşit çeşit yemeklerin yer aldığı ramazan ayının bereketli sofralarını her ilçede kuracak. İhtiyaç sahibi birçok vatandaşın ücretsiz olarak yemek ihtiyacını karşılayan aşhane, Ramazan ayında da iftar sofralarını bereketlendirecek. Aşhane, 25 personeli ile merkez ve ilçelerde kurulacak iftar sofraları için Ramazan ayı boyunca yaklaşık 275 bin adet iftar yemeği hazırlayacak. Ayrıca Ramazan ayı boyunca her gün Ulu Cami Meydanı'nda ve Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi'nde kurulacak iftar sofraları için de günlük toplam 7 bin kişilik iftar yemeği aşhane tarafından çıkarılacak.
Zabıta ekipleri de Ramazan öncesinde denetimlerini sürdürüyor. Yaptığı denetimler ile sağlıksız gıda satışına geçit vermeyen ekipler, kent genelinde gerçekleştirdiği fırın, pastane, kasap ve manav denetimlerini Ramazan ayının hemen öncesinde hızla devam ediyor. Zabıta ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü denetimler esnasında yönetmeliklere uymayan işletmeler hakkında tespit tutanağı tutularak, gerekli yasal işlem yapılıyor.
​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!