Mersin polisi bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Mersin polisi bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 14:23

Mersin polisi bayrama hazır

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların rahat bir Ramazan Bayramı tatili geçirmesi için her türlü önlemi alarak, 7/24 huzuru ve güveni sağlayacak.
Yazılı bir açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, 3 günlük bayram tatilinde kent merkezi, şehirlerarası yol ve 13 ilçede, aralıksız sabit ve seyir halinde denetimlerini havadan ve karadan yapacak. Otobüslerde de denetimler yapılacağının belirtildiği açıklamada, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin terminal çıkış ve yol kenarı ortak denetim noktalarında sürekli denetlenirken, yolcular da bilgilendirilerek eğitici broşürler de dağıtıldığı dile getirildi.
Bayram süresince vatandaşların yoğun olarak bulunacağı cadde ve bulvarlarda, önemli kavşaklarda, şehitlik, mezarlık, cezaevleri, alışveriş merkezlerinde personel görevlendirildiği, araçların, yollara gelişi güzel park etmemeleri, hırsızlık gibi olaylara karşı aracın camlarını kapalı, kapılarını kilitli tutmaları, park konusunda görevlilerin uyarı ve ikazlarına uymaları istendi.
Otoyolda, bölünmüş karayolunda ve şehir merkezindeki önemli cadde ve bulvarlar üzerinde, hız yapmaya müsait yerlerde sabit ve seyir halinde radarla hız denetimlerinin yapılacağı bilgisinin de verildiği açıklamada, şöyle denildi:
"Kent merkezinde bulunan Adnan Menderes, GMK, H. Okan Merzeci, Akbelen bulvarları ve 3’ncü Çevre Yolu gibi ana arterlerde üzerinde hız limiti 70 olduğundan, vatandaşlarımızın o yol kesimi için belirlenen hız limitlerine, trafik işaret ve levhalarına uymaları, özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve güneşinde etkisiyle sürücülerin olumsuz etkiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın uygulama noktasında kısa süreli de olsa araçtan inerek dinlenmeleri halinde, hem aracın iç mekanındaki oksijen yoğunluğunun artması hem de hareket ederek kan dolaşımının normale dönmesi, uyku ve yorgunluğun bir nebze de olsa giderilmesi için önem arz etmektedir. Sevenlerin bir araya geldiği sevinç günleri olan bayramlarımızın, yas günlerine dönüşmemesi için, alınan tüm trafik tedbirlerinin yanında, vatandaşlarımızın da azami titizlikte trafik kurallarına riayet etmeleri, meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına doğrudan katkı sağlayacaktır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!