Mersin İdmanyurdu’na tesis çalışması

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu’na tesis çalışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 16:40

Mersin İdmanyurdu’na tesis çalışması

Haberin Devamı

Mersin’in merkez Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Hamit Tuna, Mersin İdman Yurdu’nun kurumsal kimliğe kavuşması için mutlak suretle bir tesisinin olmasının şart olduğunu söyledi.
Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan toplantısının temenni ve öneriler bölümünde bir konuşma yapan Başkan Hamit Tuna, geçtiğimiz haftalarda yapılan genel kurul ile Mersin İdman Yurdu Kulüp başkanlığına seçilen Ali Tekin ve yönetimine başarılar diledi. Kentin güzide kulübü Mersin İdman Yurdu’nu yeniden Süper Lig’de görmek istediklerini kaydeden Başkan Tuna, yeni başkan Ali Tekin ile birlikte tesisleşme yönündeki duruşlarını yeniden gündeme getireceklerine vurgu yaptı. 2004 yılından beri kulübün kurumsal kimliğe sahip olması için mutlaka tesisinin olması gerektiği yönünde bir duruşları bulunduğunu hatırlatan Başkan Tuna, 2005’den bu yana da bu konuyla ilgili yaptıkları plan tadilatı doğrultusunda Korukent mahallesinde 6 bin metrekaresi tesisin ana binasının yapılacağı kısım, hemen yanı başındaki vadi içini de futbol sahası olarak tasarlandıklarını dile getirdi.
Ancak daha önce bununla ilgili çok fazla girişimde bulunulmadığını vurgulayan Başkan Tuna, “Yeni başkan o yer ile ilgili yeniden harekete geçirilmesi gerektiğini, tesisleşme yönünde duruşlarının ve stratejilerinin olduğunu ifade ettiler. Biz de bu yerimizi yeniden gündeme getireceğiz. Daha önce direk tahsis edelim diye düşünüyorduk ama yasa buna cevap vermiyor. Kamu yararı taşımadığı için ve Mersin İdman Yurdu’nun borçlarının olmasından dolayı proje karşılığında yapım ihalesi şeklinde bir yöntemle yapılabileceğini gündeme getirmiştik. Ama katılım olmamıştı. Bunu tekrarlayacağız ve süreci başlatıyoruz” dedi.
YEŞİL ALANLARIMIZ ÇOK
Bölgelerinde 45-50 dönüm civarında sahaların yapılacağı yeşil alanlar bulunduğunu da belirten Başkan Tuna, “Orayı da saha yapacağız. Başarılı takımların yönetim şekillerine baktığımızda tesis ve gelir getirici bir takım projelerle besleme yaparak ayakta kaldıklarını görüyoruz. Mersin İdmanyurdu da şehrimizin güzide bir takımıdır. Bu şehrin takımının süper Lig'de olmasını herkes ister. Liglerde Mersin’in adının geçmesi, Mersin’in sporla Türkiye ve uluslararası alanda anılması için uğraş veriyoruz. Mersin İdman Yurdu, bizim için ve kentimiz için çok önemli bir kulüptür” dedi.

MERSİN, (DHA)
AŞ(AP)(04.10.2016)(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!