Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Karak : "Sözlerim yanlış anlaşıldı"

Güncelleme Tarihi:

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Karak : Sözlerim yanlış anlaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 15:56

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Karak : "Sözlerim yanlış anlaşıldı"

Haberin Devamı

Mustafa İNSAN / MERSİN, (DHA)-MERSİN İdman Yurdu Başkanı Mahmut Karak, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında söylediklerinin ‘AK Parti ve Kalkınma Bakanı Elvan takıma destek vermiyor’ şeklinde algılandığını, birilerinin kulis yaparak kendilerini yanlış tanıtmaya çalıştığını söyledi. 
Başkan Mahmut Karak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı toplantıda basının karşısına AK Parti’de geçmişte ve bugün görev alan kulüp yöneticileri Cemal Ergün, Mehmet Emin Kaplan, Hüseyin Yıldırım, Mecit Çınar, Erdal Belim, Evren Alkan, Ali Yavuz, Davut Topçu ve Zeyni Yüksel ile birlikte çıktı. Kulüpte 50 yönetici olduğunu, her siyasi görüşten yönetici olmasına rağmen basın toplantısına özellikle AK Partili isimleri davet ettiğini kaydeden Karak, “Eğer bu kulübü daha iyi yöneteceğini düşünenler varsa biz anahtarı teslim eder çıkarız. Başka oyunlara gerek yok. Yazık günah. Burası Mersin İdman Yurdu. Birileri buranın önüne bir engel koymuş. Birileri ellerini Mersin İdman Yurdu üzerinden çekmiş değil. Eski başkan Hüseyin Çalışkan elini kulüpten çekmiş değil” dedi.
Son basın toplantısında kulübün sahipsizliğini anlattığını ancak parti ismi vermediğini kaydeden Karak şöyle devam etti:
"Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde kendilerine forma hediye ettik. Mersin İdman Yurdu’nun bu halde bulunmasından üzüntü duyduklarını söylediler. Sayın Cumhurbaşkanı orada bir partiyi mi işaret etti. Hayır. Başarıya vurgu yaptı. Benim geçen haftaki açıklamam da herhangi bir partiyi eleştirmeden, takıma destek olunması çağrısıydı. Burada güçlü kim? Derdinizi kime anlatacaksınız? Sayın Bakanımız burada siyasi bir güçtür, biz de kendisinden yardım istedik. Ama bunu yaparken parti adı kullanmadık. Diğer şehirlerden örnekler verdik. Hatta diğer şehirlerdeki iyi örnekleri verirken partinin bakanlarının adını söyledik. Biz de bakanımızdan yardım istedik. Ama öyle bir noktaya geldi ki sanki seçim zamanı bir partiyi baltalamaya çalışan insan durumuna düşürüldük. O gün yaptığım açıklamadan geri adım atmıyorum. Mersin’in 11 milletvekili var, bakanı var. 'Bunlar Mersin İdman Yurdu’na destek olmalıdır' dedim. Hâlâ da aynı şeyi söylüyorum. Ama o gün siyasi parti adı vermedim. Seçim öncesinde böyle bir şey yapmam."
 Açıklamalarının basına bu şekilde yansımasından ve aleyhlerine kulis faaliyeti yapılmasından dolayı rahatsız olduklarını söyleyen Karak, “Birileri bir haftadır kulis yapıyor, Sayın Bakan’ın kulağına bir şeyler üflüyor. Yanlış bilgi veriyor. Ben o toplantıda Mersin İdman Yurdu’nun menfaatleri için kulübün içinde bulunduğu durumu anlattım. Mersin İdman Yurdu farklı, o konular farklı. Bizi buradaki siyasi güçlere yanlış tanıtanları kınıyorum. Eğer içleri rahat edecekse ben siyasi fikrimi de, siyasi zikrimi de anlatırım. Ben, Allah benim ömründen 5 yılı Sayın Cumhurbaşkanımıza versin diyen bir insanım” ifadelerini kullandı.
74 MİLYON BORÇ VAR
Kulübün içinde bulunduğu mali durumla ilgili değerlendirmeler de yapan Karak şunları söyledi:
“Kulübün 74 milyon lira borcu var. Futbolcuların 5 maç alacağı var, maç primleri var, puan silme cezasını önlemek için ödediğimiz taksitler var, başka yerlere borcumuz var, icralarımız var. Sadece futbolcuya para vermekle iş çözülmüyor. Bu kadar borca karşın gelirimiz yok. Peki para nereden geliyor Mersin İdman Yurdu’na? Yönetimde 25 kişiyiz, 100’er bin lira verdiler, 2,5 milyon lira eder. 2,5 milyon lira ile bir kulüp döner mi? Birileri kulis yapıyor, engel çıkarıyor. 'Mersin İdman Yurdu’na verilen para nereye gidiyor' diyorlar. Ben de diyorum ki, yönetim kuruluna para vermeyin. Zaten hesaplarımız üzerinde icra var. Yönetim kuruluna vermeyin, futbolcuların hesap numaralarını verelim, icra dosyalarının numaralarını verelim, oraya yatırın.”
2-0 kaybettikleri Manisaspor maçı öncesinde futbolculara 500 bin lira ödeme yaptıklarını hatırlatan Karak daha sonra şu görüşlere yer verdi:
 “Bazen futbolcuların oynaması para ile ilgili olmaz, ödeseniz de ödemezseniz de. Ben paraya dayalı futbolcu olmaması gerektiğine inanıyorum. Ama futbolcular ev geçindiriyorlar, çocukları var, elbette paralarını isteyecekler. Ama futbolcu sahaya çıktığında kendi şahsiyetiyle, kendi adamlığıyla oynar. Ben futbolcularımıza şunu söylüyorum. 'Tarih bizi yazmayacak, tarih sizi yazacak. Belki içinizden iyi transfer teklikleri alanlar olacak' Biz yönetim olarak bu takımın ligde kalacağına inanıyoruz. Yüzde 100 kalacağız diyorum. Ama oldu da bir aksilik oldu, takım düştü diyelim. Biz yine burada olacağız. Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız, ödememiz gereken borçları ödeyeceğiz.”

Mİ(AŞ/AP)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!