Mersin 'Erişilebilir Kent' ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Mersin Erişilebilir Kent ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 17:35

Mersin 'Erişilebilir Kent' ilan edildi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in Erişilebilir kent ilan edildiğini açıkladı.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 31, komisyon raporlarına ait 19 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere, toplam 51 madde görüşüldü. Toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, "Geçtiğimiz günlerde kentimizde Dünya Engelliler Birliği tarafından genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Bu programda ayrıca Erişilebilir Turizm ve Eğitim Kongresi yapıldı. Mersin, Erişilebilir Kent ilan edildi. Bu belge dünyada sadece üç kentte vardı. Biz dördüncü olduk. Ayrıca son zamanlarda Mersin'de gerçekleştirdiğimiz spor etkinlileri de oldukça önemliydi.  Aynı zamanda ramazan ayına hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Özgür Sanal ise, belediyesi çalışanlarına yönelik yapılan FETÖ suçlamalarının asılsız olduğunun mahkeme kararıyla ispatlandığını söyleyerek, "Adaletin terazisi bir kez daha doğru tarttı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilk günden beri kumpas olarak nitelendirdiği suçlamaların gerçek dışı olduğu yüce Türk adaleti tarafından tescillendi. Kumpasçılar, iftiracılar, devlet ve millet düşmanları, kriptolar bir kez daha kaybetti. Biliyorsunuz ben tutuklanmamdan 30 gün sonra Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakıldım. Pek çok arkadaşımız bu suçlamalar nedeniyle aylarca tutuklu kaldılar. Hiç hak etmedikleri, uzaktan yakından alakaları olmayan suçlamalara maruz kaldılar" diye konuştu.
Sanal'ın konuşmasından sonra yeniden söz alan Kocamaz, yapılan kumpasın boşa çıktığını ve kendi talebiyle tanık olarak verdiği ifadede yaşananların bir kumpas olduğunu ifade ettiğini söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!