Merdiven altı motora zararlı

Güncelleme Tarihi:

Merdiven altı motora zararlı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Sektörün en önemli sorunlarından birinin otomobillerde kullanılan madeni yağların kalitesizliği olduğunu belirten Kadoil Yönetim Kurulu Üyesi Şanser Kadooğlu, “Kalitesi düşük ve merdiven altı üretim yapan madeni yağ firmaları piyasada rahatça faaliyet gösteriyor.

Otomobil motorları için zararlı olan atık yağlar yeniden işlenerek illegal yollarla piyasaya sürülüyor” dedi. Tüketicilerin markalı yağları kullanması gerektiğine dikkat çeken Kadooğlu, “Kaçak madeni yağ üretimi haksız rekabetin yanı sıra araçlara da zarar veriyor. Atık motor yağları değişik kimyasal işlemlerden geçerek madeni yağ diye piyasaya sürülüyor. Firmalar, endüstriyel yağlarda ileri teknoloji kullanmalı” dedi.

Ucuz ama...

Kalitesiz yağların araç motorlarına ciddi zararlar verdiğini belirten Kadooğlu, bazı tüketicilerin sırf ucuz olduğu için bu yağları tercih ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu yağlar merdiven altı dediğimiz firmalarca, atık motor yağlarına değişik kimyasallar eklenerek madeni yağ diye piyasaya sürülüyor. Bu, araç güvenliği için son derece tehlikeli bir durum. Denetimler arttırılarak bu kanunsuz ve yanlış uygulamanın önüne geçilmeli. Türkiye madeni yağ pazarının yüzde 32’sini elinde bulunduruyor. Bu çok ciddi bir rakam. Dünyaya pazarlanan madeni yağlarımızın kalitesinin denetlenmesi ülke ekonomisi için de son derece önemli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!