Menteşe'ye 100 yataklı hastane

Güncelleme Tarihi:

Menteşeye 100 yataklı hastane
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 10:19

Menteşe'ye 100 yataklı hastane

Haberin Devamı

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Sağlık Bakanlığı'ndan Menteşe ilçesinde bulunan eski hastanenin 100 yataklı olarak tekrar hizmete açılması için gerekli onayın çıktığını söyledi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, yazılı açıklama yaptı. Muğla kamuoyundan Menteşe ilçe merkezine hastane açılması yönünde gelen yoğun talepler sonrasında, Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Menteşe ilçesinde bulunan eski hastanenin 100 yataklı olarak yeniden hizmete açılması için gerekli onayın çıktığını ifade etti. TÜİK verilerine göre Menteşe ilçesinin nüfusunun 225 bin 18'e ulaştığına işaret eden Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yeni hizmete giren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin afiliye olması, hasta yatak doluluk oranlarının yüksek olması ve  artan hasta talebi nedeniyle ilçe merkezimizde hizmete girecek olan 100 yataklı hastane vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, bu süreci resmen başlattı. Mevcut hastanenin onarımı için en kısa sürede ihale yapılacak. Güçlendirme işlemin tamamlanmasının ardından da hastanenin süratle hizmete alınması için tıbbi gereç, malzeme alımı yapılacak. Hastanede görev yapacak personelin de belirlenmesi sonrasında hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bahsettiğim bu süreçlerle ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim"

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!