Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 15:21

Menopozda sağlıklı yaşam anlatıldı

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde Sağlık Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Menopozda sağlıklı yaşam' adlı program düzenlendi.
Suşehri Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programa Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Çimen, Suşehri Timur Karabal MYO Müdürü Doç.Dr. Gülay Ercins, Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Nilüfer Tugut, Suşehri Sağlık Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Sinan Vıcıl, Suşehri Timur Karabal MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Yeliz Demirci, konuşmacı olarak Öğretim Görevlisi Nurdan Kaya, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve Öğrenciler katıldı.
Öğretim görevlisi Nurdan Kaya menopozla ilgili bilgiler aktardı. Menopoza bağlı olarak sıcak basması ve gece terlemesi,sıcak basmasına neden olan etmenler,sıcak basması şikayetini azaltmak için öneriler, uyku sorunuyla başa çıkmak için öneriler, kilo artışı, menopozda beslenme önerileri, idrar yolları şikayetleri ile başa çıkmak için neler yapılmalı, kalp damar hastalığı, eklem ve kas rahatsızlıkları, kemik erimesinin önlenmesi, cilt değişikliklerini geciktirmek, cinsel hayat, cinsel sorunlar ,menopozal yıllarda en sık görülen şikayetler anlatıldı.
Program sonunda ise katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!