Menevşe: 'İstihdam Seferberliği'ne katılmak millete borcumuzdur

Güncelleme Tarihi:

Menevşe: İstihdam Seferberliğine katılmak millete borcumuzdur
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 15:26

Menevşe: 'İstihdam Seferberliği'ne katılmak millete borcumuzdur

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan Milli İstihdam Seferberliği'nin toplumsal huzurun sağlanması açısından büyük önem taşıdığını belirterek "Zenginin yoksula, eğitimlinin eğitimsize, işverenin işsize karşı bir sorumluluğu var. İnancımız açısından da gerekli olan bu yükümlülüğü hep birlikte hissetmek, işveren olarak gereğini yapmak zorundayız" dedi.

ATO'nun Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Canbolat ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ahmet Altunbaş'ın da katılımıyla yapıldı. SGK İl Müdürü Canbolat ile İŞKUR İl Müdürü Altunbaş istihdam seferberliği konusunda katılımcıları bilgilendirdi. ATO Başkanı Menevşe de yaptığı konuşmada, işsizlik rakamlarının düşürülmesi için iş dünyası olarak herkesin elini taşın altına koymak zorunda olduğunu söyledi. Türkiye'nin kalkınma hamlesinde yeni bir dönemeçte olduğunu ve bu süreçte en büyük görevin işadamlarına düştüğünü ifade eden Menevşe şöyle devam etti:

"Kalkınma sürecine devam etmemiz, toplumsal huzur ve refaha erişmemiz biz iş dünyası mensuplarının emek ve gayretiyle olacak. Bu süreçte önümüzde duran sorunlardan en önemlisi işsizlik. İşsizlik yalnız ekonomimizi olumsuz etkileyen bir sorun değil. Aynı zamanda sosyal ve toplumsal bir yara. İşsizliğin yüksek olması ekonomiyi olduğu kadar soysal refahı ve toplumsal huzuru da olumsuz etkiliyor ve ülkemiz geldiği noktadan daha ileriye gidemiyor. Çalışanlarına iş ve aş yaratmanın tadına varmış bir işveren olarak sizden yine bu önemli eşikte görev almanızı bekliyoruz. Yeni istihdam yaratarak üretiminizi, kapasitenizi artırmanızı ve ülkemizin içinde bulunduğu bu önemli eşiği aşmasında aktör olmanızı istiyoruz. Devletimizin yeni istihdam sağlayan işverenlere sunduğu teşvik ve desteklerle ülkemizi kalkındırma yolunda size ihtiyacımız var. Siz de istihdam seferberliğinde yerinizi alın, yeni iş ve aş sağlayarak ülkemizin müreffeh yarınlarını birlikte hazırlayalım."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!