Menemen'de Bardacık Festivali

Güncelleme Tarihi:

Menemende Bardacık Festivali
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 12:25

Menemen'de Bardacık Festivali

Haberin Devamı

İZMİR'in Menemen İlçesi Bozalan Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen Bardacık Festivali'nde en iyi incir bahçesi ve en kaliteli bardacık seçildi.

Menemen Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Menemen'in Bozalan Mahallesi'nde yetişen bardacığın tanıtımı için eski köy meydanında Bardacık Festivali düzenlendi. Festivale CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Ziraat Odası Başkan Vekili ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, İlçe Tarım Müdürü Celal Sayılır, Foça Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Nevzat Güven, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği zeybek ekibinin gösteriler sunduğu festivalde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk defa Büyükşehir Belediyeleri içinde, Tarım Daire Başkanlığı'nı kuran bir Belediye olduğunu hatırlatarak üreticiyi yerinde destekleyerek kalkınmasını sağladıklarını ifade etti. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise Menemen Ovası'nın çok verimli olduğunu söyleyerek "Tarım yoksa hiç birimiz yokuz. Biz Menemen ovasının kıymetini bilmeye, bildirmeye çalışıyoruz. Menemen'de muz dışında her şey yetişiyor. Bazı bölgelerimizde muz bile yetişiyor. Bu çok önemli, verimli topraklarda yaşamak ve bu güzel ürünleri üretmek hepimizin boynumuzun borcu olmalı. Eğer yetişen bu güzel ürünlere destek vermezsek, o zaman bizim yaptığımızın görevin de hiçbir anlamı yok" diye konuştu. Menemen ilçe merkezinde çok yakında hizmete açılacak 170 dönümlük rekreasyon alanında, haftanın 1 günü ücretsiz köy pazarı kurulacağını belirten Başkan Tahir Şahin, "Her köyden en az 10 üretici kadın istiyoruz. Bütün bunlarla köylerimize ekonomik olarak katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Bozalan Mahallesindeki farklı tarlalar ziyaret edilerek yapılan değerlendirme sonucunda, en iyi bahçeye sahip üreticiler belirlendi. En iyi bahçeye sahip olduğu için birinci Mustafa Akarsu, ikinci Mustafa Sarıyer ve üçüncü Mehmet Ali Acar seçilirken, en iyi incir üreticisi Enver Öksüz, ikinci Sami Tosun ve üçüncü Mustafa Gazi Otuz'a ödülleri birlikte takdim edildi. Menemen Belediyesi ve Menemen Ziraat Odası işbirliğinde her iki kategoride dereye giren ilk 6 üreticiye ilaçlamada kullanılan sırt tipi pülverizatör ödül olarak verildi.

MENEMEN (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!