Mehmetçikler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçikler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 16:13

Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan yedek subay adayları ile erler için yemin töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Tümen sancağının tanıtılmasının ardından ant içme törenine geçildi. Çanakkale, Kurtuluş ve Kore savaşları ile Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan üniformaları giyen birliklerin de katıldığı törende askerler, silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralandı. Askerler, daha sonra Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti. Birliğe ilk katılan jandarma er Arda Sepetçioğlu, yaş kütüğüne plaket çaktı.

UNUTULMAYACAK TÖREN

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Albay Burç Pekin, başarılı erlere ve birliğe ilk katılan askerlere hediye ve başarı belgelerini verdi. Pekin, vatani görevini aynı eğitim birliğinde yapan ve törene katılan askerlerin dedelerine de katılım belgeleri ve hediyelerini takdim etti. Albay Pekin, törende yaptığı konuşmada, unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini söyledi. Pekin, "Silahlı Kuvvetlerimizin saflarına katılan askerlerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur" dedi.

BAKMADAN GEÇME!