Medya Gözlem Raporu açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Medya Gözlem Raporu açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 12:30

Ocak-Şubat-Mart 2016 aylarını kapsayan BİA Medya Gözlem Raporu Bianet internet sitesinde yayınlandı.

Haberin Devamı

BİA Medya Gözlem Raporu’nda “öldürülen gazeteciler”, “hapisteki gazeteciler”, “saldırı, tehdit ve engellemeler”, “soruşturmalar, açılan-süren davalar, kararlar”, “hakaret, kişilik hakları ve tazminat davaları”, “yasaklamalar, kapatmalar, toplatmalar”, “Anayasa Mahkemesi”, “AİHM”, “RTÜK” ve “YSK” bölümleri yer alıyor.

Raporda şu veriler ve bilgiler yer aldı:

Agos gazetesi yayın yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinde sorumlulukları oldukları gerekçesiyle 26 Emniyet ve istihbarat görevlisine dokuz yıl sonra dava açıldı. Ogün Samast ve Yasin Hayal’in tutuklu yargılandığı cinayet davası ile Emniyet görevlileri Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir, Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu'nun tutuklu olduğu yeni davayla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleşti. Birleşik dava için, 19, 20 ve 21 Nisan’a gün verildi.

28 gazeteci ve 10 dağıtımcı Nisan 2016’ya cezaevinde girdi. TMK ile TCK kapsamında “örgüt” bağlantılı olarak hapiste bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde 23 gazeteci ve 9 dağıtımcı cezaevindeydi.

Adana’da 14 Ekim 2014 tarihinde öldürülen Azadiya Welat gazetesi dağıtımcısı Kadri Bağdu ile ilgili soruşturma dosyası, gelişme sağlanamadığı için rafa kaldırıldı. 

Ankara’daki bombalı saldırıda, Tarım TV muhabiri Gülşen Yıldız da hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!