Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye kupası maç sonu basın toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye kupası maç sonu basın toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 02:49

Medipol Başakşehir-Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye kupası maç sonu basın toplantısı

Haberin Devamı

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de oynanan Atiker Konyaspor'un Medipol Başakşehir'i penaltılarla 4-1 yendiği Ziraat Türkiye Kupası final maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü karşılaşmayı değerlendirdi.
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyunun üstünlüğün kendilerinde olduğunu ancak penaltılarda kupayı kaybettiklerini söyledi. Avcı şöyle konuştu:
"Lig performansıyla finalin performansı oyun anlamında biraz düşüktü. Ama oyundaki üstünlüğümüz yine vardı. Rakip, ligin iyi savunma yapan takımlarından bir tanesi. Çok fazla orta yaptık rakipten, çok fazla şut attık. Rakip 120'nci dakikada bir korner attı. 9 tane korner de biz kulandık. Birçok şeyi denedik. Oyun üstünlüğü bizim elimizdeydi. Penaltılara gidilince ondan sonrası artık tesadüflere, ayaklara veya kalecilere kalıyor. Çok istiyorduk. Harika bir sezon. Bence yine harika bitti. Ama bunu bir kupa ile taçlandırmak istiyorduk. İkinci finalimizi kaybettik. Ama durmayacağız devam edeceğiz. Rakibimiz de çok istedi. Onları oyunun başka bölümünü oynadı, biz başka bölümünü oynadık. Pozisyon bir tane belki verdik. Ama oyun böyle bir oyun. Rakip kazandı. Onları tebrik ediyoruz."
Avcı, maçta sakatlanarak oyundan alınan Mustafa Petemek'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman da kazandıkları kupanın Konya şehrine hayırlı olmasını diledi. Kocaman konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Oyuncuları tebrik ediyorum. Başakşehir'i de tebrik ediyorum. Konyaspor camiasına hayırlı olsun. Çok istiyorlardı. Gerçekten bütün şehir istiyordu. Maç içindeki en büyük avantajımız bu olacaktı. Futbolcular da istiyordu. Ortak bir inanç oluşmuştu. Tabi ki son saniyeye kadar mücadeleyi vereceğimiz belliydi. Oyun olarak baktığımız zaman bize göre daha kolay oynayabilen bir takım. Daha avantajlıydılar. Bu da zaten puan tablosundan, son 3 yılın tablosundan çok net görünüyor. Dolayısıyla oyunu kendi tarafımıza doğru çevirmemiz lazımdı. Maçın büyük bölümünde bunu başardık. Sürekli baskı yaptık. 120'nci dakikada dahi oyuncularımız rakibin oyun kurmasını engellemek için yüksek çaba gösterdiler. Bununla beraber Başakşehir de önemli pozisyonlar buldu. O kadar olmasa da biz de önemli pozisyonlar bulduk. Maç bir o tarafa gitti, bir bu tarafa geldi. Penaltılarda kupa bize geldi. Bu anlamda mutlu ve sevinçli taraftaki kişilerden biriyim. Oyuncuları tekrar kutluyorum. Kupa, şehre hayırlı ve uğurlu olsun."
Aykut Kocaman, Atiker Konyaspor'da kalıp kalmayacağı ile ilgili yöneltilen soruya da "Bu bugün için sert bir soru. Hayat devam ediyor. Bu duygu yoğunluğu ile verilen her yanıt, yarın öyle demek istememiştim olabilir. Onun için bu gece için sert bir soru. Önümüzdeki hafta içinde artık durumu değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!