Medical Park’ta Gerçekleri Aratmayan Tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Medical Park’ta Gerçekleri Aratmayan Tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:53

MEDİCAL PARK’TA GERÇEKLERİ ARATMAYAN TATBİKAT

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Ekibi ve Gaziantep İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği ile yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
Medical Park Gaziantep Hastanesi’nde düzenlenen tatbikat öncesinde hastane çalışanlarına KBRN, Afet ve Acil Durum Eğitimi, AFAD eğitim uzmanı tarafından verildi. Eğitimin ardından daha önceden hazırlanmış olan deprem tatbikatı senaryosu uygulandı.
Senaryo gereği hasta, hasta yakını ve hastane çalışanları acil toplanma alanına tahliye edildi. Hastane içinde yaralananlar ise yukarıdan sedye ile aşağı indirildi. UMKE Ekipleri tarafından acil toplanma alanına sahra çadırı kuruldu. Tahliye edilen yaralılar çadıra alınarak ilk müdahaleleri yapıldı. Durumu kritik olan yaralıların hastaneye sevk edilmesi ile tatbikat tamamlandı.
Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Müdürü Uz. Dr. Sadreddin Haksal, "Hastanemiz 2015 Hastane Afet Planı kapsamında deprem tatbikatını UMKE ve AFAD Ekipleri ile birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Aynı zamanda hastane çalışanları olarak deprem anında sağlık hizmetini kesintisiz devam ettirmek sorumluluğundan dolayı bu tatbikata büyük önem veriyoruz. Bununla birlikte AFAD ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önce eğitim desteği arkasından da uygulamalı bir tatbikat gerçekleştirdik" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!