Medeniyetler Korosu Arsuz şenliğinde

Güncelleme Tarihi:

Medeniyetler Korosu Arsuz şenliğinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:33

Medeniyetler Korosu Arsuz şenliğinde

Haberin Devamı


Arsuz Belediyesi'nin 3.Bahar Şenliği'nde sahne alan Hatay Medeniyetler Korusu, seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ve ilahilerle unutulmaz bir gece yaşattı.
Bilfen Okulları Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile çok sayıda davetli katıldı. Konsere Taleal Bedru Aleyna adlı Sünni bir ilahiyle başlayan, ardından da Alevi bir deyiş ile devam eden Medeniyetler Korosu çeşitli dillerde şarkılar seslendirdi. Koro Şefi Yılmaz Özfırat'ın anlattığı fıkralar ve anekdotlar dinleyicilere oldukça keyifli anlar yaşattı.
Kaymakam Musa Sarı ve Belediye Başkanı Nazım Culha da koroda yer alarak 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını davetliler ile birlikte seslendirildi. Konserin sonunda ise katılanlar İzmir Marşı'nı ayakta söylediler.
Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, farklı din ve mezhepten yaklaşık 200 kişiden oluşan Medeniyetler Korosu'nun ABD Güvenlik Konseyi, Amerikan Kongresi, Avrupa Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dahil olmak üzere dünyanın bir çok yerinde 400'den fazla konser verdiğini söyledi.

Ufuk AKTUĞ/ ARSUZ(Hatay),(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!