Mecliste gündem Gömbe Yaylası

Güncelleme Tarihi:

Mecliste gündem Gömbe Yaylası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 10:06

Mecliste gündem Gömbe Yaylası

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısında Gömbe Yaylası'na ilişkin yapılan çalışmalar gündem oldu.

Kaş Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Belediye Başkanı Halil Kocaer, "2017 yılının son toplantısını yapıyoruz. Verimli bir yıl yaşadık. Kaş'ın sorunları ve çözümü konusunda arkadaşlarımın gösterdiği çabalara ve duyarlılıklarına teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından gündeme geçildi. Gömbe Yaylası'nın revizyon imar planına ilişkin İmar Komisyonu'nun yaptığı çalışma ele alındı. Madde İmar Komisyonu'ndan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Ardından Gömbe Mahallesi'ne yapılması planlanan panayır alanı ile ilgili sorun görüşüldü. Bu maddenin görüşülmesi sırasında Başkan Kocaer, "Göreve geleli dördüncü yılın sonuna doğru geliyoruz. Gömbe'ye yapacağımız panayır alanı sorununu çözemedik. Buradaki hazineye ait olan 3 bin 832 metrekare alanı devralamadık. Artık burayı satın alacağız. Bunun için meclisin kararı gerekiyor" diye konuştu.

Yapılan oylama sonucu oybirliğiyle adı geçen alanın satın alınmasına karar verildi.

Ova Mahallesi'nde belediyeye ait bir arsanın kiraya verilmesi gündeme geldi. Belediye Meclisi konunun ocak ayı toplantısında görüşülmesine karar verdi.

Başkan Kocaer, "Kaş merkezdeki turizmin ana noktası olan Çukurbağ Yarımadası yolu 20 gün içinde sıcak asfalt yapılacak. Bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 milyon lira hibe yardım sağladık" dedi.

Kaş Belediye Meclisi gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!