Mecliste fotoğraf tartışması

Güncelleme Tarihi:

Mecliste fotoğraf tartışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 21:35

Mecliste fotoğraf tartışması

Haberin Devamı

Mecliste fotoğraf tartışması

İZMİR’de, Konak Belediye Meclisi toplantısının ikinci birleşiminde, belediyenin 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Raporu eleştiren AK Parti grubu, kitapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının olmadığını belirtti. CHP’li Kemal Özdönmez de AK Partili belediyelerde Atatürk fotoğrafının neden olmadığını sordu. AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Siyahkoç, "Atatürk’e dil uzatanın dilini keseriz" diyerek tartışmaya katıldı. Toplantıda, faaliyet raporu AK Parti grubunun ret oylarına karşı oy çokluğu ile kabul edildi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda, belediyenin 2017 faaliyet raporu görüşüldü. AK Parti Gurubu, rapora dair eleştirilerini sıraladı. AK Partili Tevfik Erdoğan, bugüne kadar yapılanlara baktıklarında kanıksanmış bir vurdumduymazlık gördüklerini ve bunun devam ettiğini ileri sürerek, Konak halkının problemlerine cevap bulamayan bir anlayışın sürdüğünü söyledi. Erdoğan, kitapçıkta her sene olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun resimleri yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın resimlerinin olmadığını söyleyerek, "Oysa ki biz o kurum ve kuruluşlara bağlıyız. Bu resimlerin konulmaması bu her sene olduğu gibi sene de devam etmektedir. Keşke burada muhalefetle değil övgüyle bahsedebilseydik" dedi. Konak Belediyesi’nin borcunun olmadığını ancak yapılan herhangi bir yatırımın da olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bize sunulan faaliyet raporundaki örneklerde yetersizlik görmekteyiz. Son kalan 1 yılımız da heba olmasın temennisinin sadece temenni olarak kalacağını görmekteyiz. Şahsım adına oyumun ret olduğunu ifade ediyorum." dedi.
"VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN"
AK Partili Ömür Şanlı da faaliyet raporuna dair değerlendirmelerde bulundu.  Şanlı, “Yol ve kaldırımlarda konforu sağladık diyorsunuz. Ben merak ediyorum, nasıl bir konfor sağlandı? Çevre kalitesini yükselttik demişiz. Hizmet binamızı yapamadık. Kenti nasıl estetik hale getireceğiz? Harcamaya gelince iyi harcamışız. Alma konusunda uzmanız. Bilgisayar alıyoruz ama hizmet binalarımızın ağ alt yapılarının yenilenmesini yapmıyoruz.  Organizasyon konusunda da uzmanız." dedi. Hizmet binasının  temelinin 2035’te ancak atılabileceğini tahmin ettiklerini söyleyen Şanlı, "Vur patlasın çal oynasın dediğimde kızıyorsunuz. Ama yine öyle yapmışız. Bilgide gerideyiz, insanları aydınlatmada yetersiz kalmışız." diye konuştu.
"AK PARTİLİ BELEDİYELERDE ATATÜRK RESMİ YOK"
AK Parti’den gelen eleştirilere ilk yanıtı CHP Meclis Üyesi Kemal Özdönmez verdi. AK Parti Grubu’nun 4 senedir muhalefet etmek için muhalefet ettiklerini savunan Özdönmez, Tevfik Erdoğan’ın faaliyet raporuna ret oyu vermesinin sebebinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının olmamasından kaynaklandığını ifade etti. Özdönmez, “Borcu olmayan bir belediyeyiz. Bu, şu anki şartlarda önemli bir şey. En yüksek personel maaşını ödeyen bir belediyeyiz. Merkezi hükümetten destek almamasına rağmen. Cumhurbaşkanı'nın resmi olmaması için eleştiri getiriyorlar. Çoğu AK Partili belediye başkanlarına bakarsanız, ülkeyi kuran Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün resimlerinin neden olmadığını sormak istiyorum." dedi.  Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Siyahkoç ise, "Tevfik arkadaşımız da, Ömür arkadaşımız da bize dağıtılan kitapçık üzerinden konuşma yapmıştır. Afaki konuşma yapmamışlardır. Atatürk fotoğrafının hangi belediyelerde olmadığını Kemal Özdönmez arkadaşımıza sormak istiyorum. Atatürk’e dil uzatanın dilini keseriz." dedi.
"DENİZ KENARIN REZİDANS AYARLAMIYORUZ"
Faaliyet raporuna dair son açıklama ise Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'tan geldi. Demokrasilerde yerel yönetimlerin güçlü olduğunu ve bütçe, söz, karar ve yetkilerin yerel yönetimlerde olduğunu kaydeden Pekdaş, “AK Parti iktidara gelirken yerel yönetimleri güçlendireceğini söyledi.  Ama maalesef gittikçe yetkilerin yerelden alınarak daha merkezileştiği bir hükümet anlayışı sergilenmiştir. Yerel yönetimlere arkadaşların şaşı bakmasının sebebi budur. Yerel yönetimlerin gelirleri azalmış, sorumlulukları arttı." dedi. Belediyenin hizmet binası için bütçe ayırdıklarını ve yeri bulduklarını anımsatan Pekdaş, “Belediye binasının projesini çizdirdik, ruhsatımızı aldık. Biz Yenişehir Pazaryeri'nin olduğu alana hizmet binamızı yapmakta kararlıyız. Benzin istasyonunun tahliyesine ilişkin kararı yerel mahkemede aldık, fakat Yargıtay bozuldu. Konak’ın kalkınması için, dezavantajlı bölgelerin mutlaka kalkınması için belediye binamızı o bölgeye yapacağız. Deniz kenarında, İzmir’in en güzel yerinde kendimize rezidans ayarlamıyoruz. Yargılama nedeniyle binanın yapılması uzadı." dedi.  
Toplantıda, Konak Belediyesi 2017 yılı Faaliyet Raporu, AK Parti Grubu'nun ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.


Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!