Meclis, yurt dışı görevlendirmeleri iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Meclis, yurt dışı görevlendirmeleri iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 23:04

Meclis, yurt dışı görevlendirmeleri iptal etti

Haberin Devamı

 

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin 'Tasarruf tedbirleri' adı altında yayımladığı genelgenin ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi yurt dışı görevlerini iptal etti. Buna göre, Bakü'de düzenlenen kongre ile Berlin'de yapılan fuara katılmak için görevlendirilen personel bu organizasyonlara katılamayacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ilk birleşimi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıyı Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetti. Meclis üyeleri, gündem maddelerini ve başkanlıktan gelen önergeleri görüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, ekonomideki gelişmeler nedeniyle 'Tasarruf tedbirleri' adı altında yayımladığı genelgenin ardından ilk kez yurt dışı programları iptal edildi. Oturumda 4-7 Eylül tarihleri arasında Bakü'ye, 17-21 Eylül tarihleri arasında ise Almanya'nın Berlin şehrine belediye personellerinin yapacağı seyahatleri içeren önergeler gündemden kaldırıldı. Buna göre, daha önce Avrasya CBS Kongresi'ne (Eurasian GIS Congress) katılmak üzere görevlendirilen belediye personelinin de tasarruf tedbirleri nedeniyle yurt dışı görevleri iptal edildi. Yine Almanya'nın Berlin şehrinde 14'üncüsü düzenlenecek olan Innotrans Fuarı'na (Tünel teknolojileri ve yapımı, demiryolu güvenlik sistemi) katılmak üzere daha önce görev verilen personelin programı da iptal edildi. 
AK PARTİ'DEN DONALD TRUMP ÖNERİSİ
Meclis oturumunda  AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz meclisten Amerika'nın Türkiye'ye tutumuna karşı ortak bildiri yayınlanmasını talep etti. Kökoğuz, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye karşı tavrı karşısında birliktelik içeren bir bildiri yayınlamasını isteyerek, "15 Temmuz'un ardından Yenikapı ruhuyla yaptığımız gibi bir beraberlik tavrı sergileyelim" dedi. 
Bunun üzerine konuşan Sırrı Aydoğan, "Bundan şüpheniz mi var? Herkes aynı şeyi düşünüyor. Bu meclisin işi değil" karşılığını verdi. Meclis oturumu, gündem maddelerinin oylanmasının ardından son buldu.

Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!