Meclis personeli depreme yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Meclis personeli depreme yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 02:43

TBMM personeli deprem, yangın gibi doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde müdahale etmek için tatbikat yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık üç günlük teorik derslerin ardından AFAD’ın bünyesi bulunan merkezde pratik yapan personel eğitimden memnun kaldı. AFAD eğitim alanındaki tatbikatta personel önce Deprem Simülasyon Merkezi’nde uygulamalı olarak 6.8 şiddetindeki depremin etkisini hissederek öğrendi. Temsili olarak depreme yakalanan personele, o an neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Yüksekte kalana kurtarma tüneli

Daha sonra yaşanan bir depremin ardından yüksek binada mahsur kalan yaralıların nasıl kurtarılacağı gösterildi. Yüksek katlarda kalan gönüllü sekiz personel, kurtarma tüneli denilen bir bez boru sistemiyle aşağıya indirildi.

Gaz ve dumandan yaralı kurtarıldı

Gaz ve dumanla kaplı bir binadan yaralı kurtarma operasyonu yapıldı. Gaz maskeli görevlilerin yangın çıkan binaya girerek, yaralıları nasıl kurtardığı ve yangını nasıl söndürdüğü gösterildi. Kurtarma sonrası görevliler itfaiye erlerini alkışladı.

Haberin Devamı

Yangına personel müdahale etti

Akaryakıt yangınlarına nasıl müdahale edileceği de tatbikatta uygulamalı olarak yapıldı. Bu tarz yangınlarda alevlerin söndürülmesinin zor olduğunu belirten AFAD yetkilileri, “Doğru müdahale önemli” dedi.
Görevlilerin çıkarılan yangını söndürmesinin ardından, bazı Meclis personeli de yangın söndürme cihazıyla yangına müdahale etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!