Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş:

Güncelleme Tarihi:

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş:
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 14:58

MAZLUMDER

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, "PKK silahlı militanları geçen hafta içinde Hakkari ili Şemdinli ilçesinde TNT yüklü aracı Şemdinli Devlet Hastanesi, Şemdinli Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu SERMENT caddesinde uzaktan kumanda ile havaya uçurdu" dedi.
Ahmet Taş, ""Patlamanın tesiri ile 3 metre 70 cm çapında ve 65 cm derinliğinde bir çukur meydana geldi. Çevredeki binalar ve 300’den fazla iş yeri patlamadan zarar gördü. Patlamada en büyük zararı Şemdinli Devlet Hastanesi gördü. Oluşan tahribat sebebiyle 2 gün boyunca Şemdinli Devlet Hastanesinde sağlık hizmeti verilemedi. Daha sonra acil servis başta olmak üzere diğer bölümlerde patlamanın tahribatı ortadan kaldırıldıkça sağlık hizmeti verilmeye başlandı" diyerek şunları söyledi:
"MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! Şemdinli halkının hayatına ve sağlık hizmeti almasını engellemeye yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, kabul edilemez buluyor, Kürt vatandaşlarımızın hayat ve sağlık hakkına saldırı olarak düşünüyor, bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması, can ve mal kaybının olmaması için güvenlik güçlerini, istihbarat örgütlerini daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet ediyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!