Mayıs'ta Azerbaycan'dan Bodrum'a direkt uçuş morali

Güncelleme Tarihi:

Mayısta Azerbaycandan Bodruma direkt uçuş morali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 11:55

Mayıs'ta Azerbaycan'dan Bodrum'a direkt uçuş morali

Haberin Devamı

AZERBAYCAN'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 14. Uluslararası Bakü AITF Turizm Fuarı'nda yapılan görüşmelerle Mayıs ayından itibaren Bodrum'a bir tur şirketi tarafından her gün başka bir tur şirketi tarafından da haftada iki gün Azerbaycan'dan direkt uçak seferi düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

Azerbaycan'da 6-8 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 4. Uluslararası Bakü AITF Turizm Fuarı'nda Türkiye de stant açtı. Muğla'nın Bodrum ilçesini yurt içi ve dışında tanıtma faaliyetlerini sürdüren Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) da fuardaki Türkiye standında yerini aldı. Fuarın ilk günü eşi eşi Mihriban Aliyeva ile Türkiye standını ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bodrumlu turizmcilerle sohbet edip, zaman zaman kendisinin de Bodrum'un cennet koylarında tatilini geçirdiğini belirtti. Azeri turistlerin Bodrum ve Türkiye'de güvenlik ve huzur içerisinde tatil yapabileceklerini söyledi. Bodrum Tanıtma Vakfı yetkilileri ve üyesi turizmciler, fuarda tur operatörleri ile görüşmeler yapma fırsatı buldu. Fuardaki görüşmelerde, 2017 yılı turizm sezonunda Summer Tour tarafından Mayıs ayı itibarıyla her gün, Coral Travel tarafından ise haftada iki gün Azerbaycan'dan Bodrum'a direkt seferler planlandığı bildirildi.

KOCADON "TURİZMDE DİREKT UÇUŞLAR ÇOK ÖNEMLİ"

BOTAV Başkanı ve CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 2017 yılı turizm sezonunda geçen yıla oranla Azerbaycan'dan Bodrum'a gelecek turist sayısında artış öngördüklerini söyledi. Başkan Kocadon, "Dünya markası Bodrum'u tanıtmak için her yıl 30'a yakın turizm fuarına katılıyoruz. Özellikle yurt dışından direk uçuşlar ilçemiz için çok önemli. Ülkemiz turizm ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan turizm kentlerimizin başında gelen Bodrum Yarımadası'nı yaptığımız çalışmalarla tanıtmaya devam ediyoruz. Bodrum Tanıtma Vakfı olarak Bodrum'a gönül vermiş turizmcilerimiz ve yatırımcılarımızla birlikte ilçemizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaşanan olumsuzlara rağmen bu mücadelemizi bırakmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz. Bu yönümüzle Bodrum olarak hem ülkemize hem de dünyaya örnek olduğumuzu düşünüyoruz. Birlik beraberlik olduğu sürece inanıyorum ki güzellikler de hemen ardından gelecektir. Çalışmalarımızla Bodrum, yakın bir gelecekte tüm dünyada çok daha fazla merak uyandıran bir kent olarak anılmaya başlayacak. Bu da ülkemizin dışa açılan en medeni kapısı Bodrum'un geleceğine ışık tutacaktır. Yeter ki bizler inanalım, birbirimizi sevelim ve mücadelemizi sen ben demeden hep birlikte verelim" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!